Persbericht

Brocade’s Ruckus Wireless en Intersection kondigen samenwerking aan om steden en transit centra te voorzien van high-speed netwerken

Amsterdam, 7 maart 2017Ruckus Wireless, onderdeel van Brocade, en Intersection, een urban experience-bedrijf dat de fysieke en digitale wereld verbindt, kondigen een samenwerkingsverband aan dat zich richt op het aanleggen van gratis openbare high-speed Wi-Fi-netwerken in de stadskernen en bij grote transit centra over de hele wereld.

Terwijl steden over de hele wereld te maken hebben met een verouderde infrastructuur en een groeiende bevolking, proberen overheden hun civiele diensten te verbeteren. Daarbij willen ze hun burgers meer betrekken, zonder de kosten voor de belastingbetaler omhoog te jagen. De samenwerking tussen Ruckus en Intersection helpt hierbij. De bedrijven leveren gratis, duurzame connectiviteit, draadloze technologie en digitale diensten van wereldklasse, via een levensvatbaar businessmodel dat ondersteund wordt door reclame. Intersection, het bedrijf achter onder meer LinkNYC, biedt diensten zoals gratis Wi-Fi en contextuele content aan en creëert daarmee waarde voor steden, burgers en merken. De technologie van Ruckus zorgt ervoor dat de aangesloten apparaten en de gebruikers van Intersection‘s platform een betrouwbare, goed presterende verbinding hebben.

“We zijn erg blij om samen te werken met Intersection, dat vooraanstaande smart city projecten zoals LinkNYC uitbaat. Dat is één van de grootste en snelste gratis openbare Wi-Fi-netwerken in de wereld. Die netwerken zullen binnenkort ook beschikbaar zijn in Londen en andere steden in het Verenigd Koninkrijk,” zegt Dan Rabinovitsj, COO van Brocade’s Ruckus Wireless Business Unit. “Het gebruik van onze Smart Wireless oplossingen, waaronder carrier grade controllers, adaptieve antenne technologie en location based services, zorgt ervoor dat Intersection digitale en fysieke werelden kan laten samengaan, terwijl ze daarbij ook de dienstverlening van een stad kan verbeteren.”

“Ruckus is een geweldige partner als het gaat de aanleg van het snelste Wi-Fi-netwerk op de planeet,” zegt Colin O’Donnell, Chief Innovation Officer van Intersection. “We hebben al succes in New York en we maken ons klaar om de snelst beschikbare Wi-Fi én digitale innovatie naar andere steden en gemeenschappen over de hele wereld te brengen.”

Over Intersection
Intersection is een urban experience-bedrijf dat mensen verbindt met de plaatsen om hen heen, waarbij het dagelijks waardevolle informatie en diensten levert aan gebruikers. Ze verbeteren het stadsleven, of het nu gaat om openbare diensten zoals gratis Wi-Fi, het verstrekken van informatie die mensen onderweg nodig hebben, of om het creëren van transformatieve ervaringen voor merken. Daarbij verbinden we steden met haar bewoners en bezoekers en geven we adverteerders toegang tot het publiek dat ze willen bereiken. Intersection is eigendom van een consortium van investeerders onder leiding van Sidewalk Labs, onderdeel van Alphabet (www.intersection.com).

Over de Ruckus Wireless Business unit
Ruckus Wireless levert ‘simply better wireless networking’ – en nu ook wired switching – aan ondernemingen,  service providers, overheden en het midden- en kleinbedrijf wereldwijd. De Ruckus Wireless business unit van Brocade is gericht op technologische innovatie, partner ecosystemen en klantenservice – waardoor de best mogelijke draadloze ervaring voor de meest uitdagende omgevingen binnen- en buitenshuis geleverd kan worden. Het Smart WiFi platform biedt schaalbare, high performance WiFi met vereenvoudigde controle en management voor on-premise en cloud-gebaseerde WiFi implementaties, samen met nieuwe diensten voor beveiligd aanmelden, beleidsmanagement, locatiediensten en analyses die nieuwe ondernemingskansen bieden. De Ruckus ICX 7000 switch familie biedt flexibel, vereenvoudigd en schaalbaar beheer, dat tegemoet komt aan de wensen van organisaties van alle soorten en groottes.

Over Brocade
Brocade (NASDAQ: BRCD) netwerkoplossingen helpen ’s werelds grootste organisaties om hun netwerken te transformeren naar platformen voor bedrijfsinnovatie. Met oplossingen voor het hele gebied van publieke en private datacentra tot aan de rand van het netwerk, begeleidt Brocade de sector in haar transitie naar de nieuwe IP netwerkinfrastructuren die nodig zijn voor het huidige tijdperk van digitale business. Meer informatie op www.brocade.com