Persbericht

Citrix stelt gratis versie van Netscaler Load Balancer beschikbaar voor ontwikkelaars van microservices

Nu te downloaden via https://www.microloadbalancer.com

Amsterdam, 31 augustus 2016 – Digitale business transformatie zorgt ervoor dat organisaties in toenemende mate methoden zoals DevOps gebruiken om applicaties sneller te ontwikkelen en uit te rollen. Om concurrerend te blijven en in te spelen op de snel veranderende eisen van consumenten en de markt, willen ondernemingen en overheden essentiële processen automatiseren en ze waar nodig snel kunnen aanpassen. Steeds meer organisaties ontwikkelen daarom eigen applicaties die de interne productiviteit moeten bevorderen en de band met de klant moeten verstevigen. Citrix speelt hierop in met Netscaler CPX Express. Dat is een gratis ontwikkelaarsversie van Netscaler CPX, wat in feite een NetScaler is in containervorm. Daarmee krijgen ontwikkelaars een zeer betrouwbare load balancer in handen om microservices applicaties te ontwikkelen.

In tegenstelling tot alternatieven uit de gratis en open source (F/OSS) hoek, is NetScaler CPX Express een volledige ‘micrososervices-aware load balancer’, waarmee ontwikkelaars dezelfde veilige enterprise functionaliteit in handen krijgen, die het veelgebruikte NetScaler platform nu al biedt aan meer dan 20.000 grote ondernemingen en de grootste public clouds ter wereld. NetScaler CPX Express heeft dezelfde codebasis (REST API) en operations interface als de NetScaler ADC, waardoor in het application delivery traject een naadloze overgang mogelijk wordt van development naar deployment. NetScaler CPX Express biedt ontwikkelaars van microservices applicaties de volgende mogelijkheden:

  • Applicatiebewuste load balancing mogelijkheden
  • Eenvoudige in-service upgrades zonder onderbreking van microservices
  • Geavanceerde beveiligingsmogelijkheden, zoals SSL offload en bescherming tegen netwerk, transport en applicatiegerichte DDoS dreigingen en API rate limiting om DDoS aanvallen op te vangen
  • Service discovery en automatische herconfiguratie met Google Kubernetes, Docker Swarm en Apache Mesos container management systemen
  • Real-time inzicht, management en analyse dankzij interactie met het NetScaler management en analytics systeem (MAS)
  • De mogelijkheid om in minder dan vijf minuten aan de slag te gaan

Netscaler CPX Express is gratis te downloaden op https://www.microloadbalancer.com.

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en apparaten altijd veilig verbonden en toegankelijk zijn. Citrix technologie maakt applicaties en data overal ter wereld veilig en eenvoudig te benaderen, waardoor mensen overal en altijd kunnen werken. Citrix biedt een compleet en geïntegreerd portfolio van Workspace-as-a-Service, application delivery, virtualisatie, mobility, network delivery en file sharing oplossingen, waarmee IT cruciale systemen veilig beschikbaar stelt aan gebruikers, via de cloud of in eigen huis, op ieder apparaat en elk platform. Met een jaaromzet in 2015 van 3,28 miljard USD worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 400.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.