Persbericht

Citrix neemt Unidesk over en presenteert vernieuwd programma tijdens Citrix Summit 2017

Citrix focust op cloud en secure mobility, met nieuwe klantpakketten en nieuwe diensten op basis van Azure, Smart Tools en met extra ondersteuning voor migratie naar de cloud en Microsoft EMS

AMSTERDAM, 11 Januari 2017 – De migratie naar de cloud is in volle gang, maar de overstap verloopt niet voor iedere organisatie even snel. In de Global Business Technographics Infrastructure Survey van Forrester heeft 38 procent van de ondervraagde ondernemingen nog steeds geen cloud-infrastructuur, terwijl hetzelfde percentage inmiddels al twee clouds of meer gebruikt. 23 procent van de respondenten maakt nu gebruik van één cloud. Alle organisaties die nu naar de cloud kijken hebben een duidelijke behoefte aan een platform dat de belasting voor de verschillende infrastructuren beheersbaar maakt en de migratie naar een of meerdere cloud-omgevingen vereenvoudigt.

Om die reden doet Citrix tijdens de Citrix Summit 2017 in Anaheim (Californië, VS) verschillende aankondigingen die erop gericht zijn de overstap naar de cloud te versimpelen, ongeacht waar bedrijven staan in het migratieproces.

Overname Unidesk
Om de ingebruikname en het beheer van apps en desktops via XenApp en XenDesktop te vereenvoudigen, kondigt Citrix vandaag de overname aan van Unidesk. Unidesk is de uitvinder van ‘application layering’. Layering wordt algemeen beschouwd als de beste manier om apps te scheiden van het onderliggende besturingssysteem. “Unidesk wordt door gebruikers en analisten gezien als de leider in application layering. Ze leveren meerdere unieke oplossingen om veilige app delivery en VDI deployments mogelijk te maken en tegelijk het beheer te vereenvoudigen”, zegt Jeroen van Rotterdam, Senior Vice President & General Manager, Citrix Workspace Services. “Door Unidesk technologie op te nemen in XenApp en XenDesktop, versterkt Citrix zijn leiderspositie. Hiermee bieden we de beste application layering oplossing voor het beschikbaar maken van apps en desktops en deze te beheren in de cloud, op locatie en in hybride omgevingen.”

Unidesk is de enige in de branche die in staat is een full-stack layering technologie te leveren waarmee de hele Windows werkplek in modulaire virtuele disks kan worden aangeboden: het Windows besturingssysteem zelf in een OS laag, apps in eigen app laag en een gepersonaliseerde laag, waarin alle instellingen, data en apps van de gebruiker worden opgenomen. De baanbrekende Unidesk 4.0 architectuur maakt de meest schaalbare en functierijke app layering oplossing beschikbaar voor Citrix gebruikers. Dit maakt de overstap naar de cloud aanzienlijk eenvoudiger, doordat nog slechts één app image beheerd hoeft te worden voor zowel on-premise als cloud omgevingen.

“Citrix en Unidesk zijn een natuurlijke combinatie. Wij zien grote waarde voor gebruikers en partners, maar ook belangrijke groeikansen voor onze oplossing”, zegt Don Bulens, president en CEO van Unidesk. “Citrix stond aan de wieg van de markt voor VDI en veilige app en data delivery, en is de duidelijke leider in deze branche. Het is dus logisch dat we onze oplossingen integreren, om implementatie en beheer eenvoudiger te maken en tegelijkertijd de best mogelijke gebruikservaring te bieden.”

Citrix blijft Unidesk als standalone product aanbieden voor VMware Horizon en Microsoft virtual desktop implementaties.

Belangrijke vernieuwingen
Naast deze acquisitie kondigt Citrix tijdens de Summit 2017 een brede reeks vernieuwingen aan:

  • Nieuwe pakketten die voor bestaande klanten de overstap van licenties op de locatie naar Citrix Cloud eenvoudiger maken. Diensten die het voor Citrix en Microsoft gebruikers mogelijk maken Windows 10 aan te bieden vanuit het Microsoft Azure cloud platform.
  • Diensten waarmee apps direct vanuit Azure zijn te gebruiken.
  • Smart Tools om de installatie van nieuwe werkplekken te vereenvoudigen.
  • Een nieuw Citrix Ready partner initiatief gericht op het middensegment.
  • Mobility en netwerk management producten en diensten in aanvulling op Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS), die de veiligheid en waarde voor Citrix en Microsoft gebruikers vergroten.

“Met deze producten en diensten komen Citrix en Microsoft tegemoet aan de wensen en eisen van partners en klanten in ieder stadium van hun reis naar de cloud, ongeacht of ze hun IT infrastructuur op locatie houden, of willen overstappen naar hybride of public cloud oplossingen”, zegt PJ Hough, senior vice president Product, Citrix. “Of ze nu helemaal de cloud in willen of slechts een enkele app uit de cloud afnemen, wij hebben het management platform en de diensten die ze daarbij nodig hebben.”

Citrix workloads van het datacenter naar de cloud
Voor klanten met bestaande XenApp of XenDesktop licenties, die willen overstappen naar Citrix Cloud as a service, doet Citrix een aantal aanbiedingen om de overstap van de traditionele Citrix diensten naar de nieuwe Citrix Cloud managed diensten te vereenvoudigen, zodat beide oplossingen naast elkaar gebruikt en beheerd kunnen worden. Deze relatief goedkope oplossingen maken het voor bestaande Citrix klanten mogelijk gebruik te maken van Citrix Cloud tegen een prijs die nauwelijks hoger ligt dan de prijs voor het vernieuwen van de traditionele software onderhoudscontracten.

Citrix kondigt ook een nieuw proefprogramma aan voor Citrix Service Providers (CSP’s) die werkplekken willen aanbieden vanuit Citrix Cloud. Later dit jaar krijgen CSP’s op proef toegang tot Citrix Cloud diensten met een maandelijks licentiemodel, dat vergelijkbaar is met het huidige licentiemodel voor Citrix technologie. Voor zowel nieuwe als bestaande leveranciers van Desktop as a service en andere werkplekdiensten betekent dit een aanzienlijk snellere en eenvoudigere manier om gehoste Citrix technologie uit te rollen.

Windows 10 desktops op Azure
Voor organisaties die Windows 10 desktops op een eenvoudige manier vanuit de Microsoft Azure cloud willen gebruiken, heeft Citrix XenDesktop Essentials gelanceerd. Hierdoor krijgen Microsoft klanten met Windows 10 Enterprise licenties per gebruiker de mogelijkheid om Windows 10 images op Azure te beheren via XenDesktop VDI. Als XenDesktop Essentials eenmaal is geïnstalleerd, kan de dienst beheerd worden vanuit Citrix Cloud.

Apps op Azure
Voor Microsoft klanten die business applicaties direct vanuit Azure willen aanbieden, biedt Citrix nu XenApp Essentials aan, waarin de eenvoud en snelheid van Microsoft Azure RemoteApp gecombineerd wordt met belangrijke voordelen van Citrix XenApp, om zo app delivery vanuit de cloud sterk te verbeteren. Ook XenApp Essentials kan als service geïntegreerd worden met, en beheerd worden vanuit Citrix Cloud. XenApp Essentials komt in Q1 2017 beschikbaar.

Eenvoudige inzet van de cloud dankzij Smart Tools
Citrix biedt nieuwe voordelen aan klanten en partners die apps, desktops en mobiele werkplekken via Citrix Cloud willen inzetten en configureren. Als onderdeel van Citrix Customer Success Services introduceert Citrix Smart Check, Smart Scale en een aantal andere kant-en-klare pakketten en aanbiedingen die de inzet van nieuwe virtuele apps en desktop diensten moeten vereenvoudigen en versnellen. Deze nieuwe aanbiedingen worden toegevoegd aan de Smart Tools familie (voorheen bekend als de Citrix Lifecycle Management services), gericht op het vereenvoudigen van beheer en ingebruikname van Citrix werkplekken en workloads.

Nieuw Citrix Ready programma gericht op het middensegment
Citrix start een nieuw Citrix Ready programma waarin de voordelen van Citrix Cloud gecombineerd worden met hyperconverged infrastructure (HCI) van partners, om schaalbaarheid en beheer van VDI-omgevingen voor middensegment klanten sterk te vereenvoudigen. Het Citrix Ready HCI Workspace Appliance Program stelt hyperconverged applicaties van hardware en storage partners in staat verbinding te zoeken met Citrix Cloud om installatie en onderhoud van XenApp en XenDesktop te automatiseren. Zo kunnen Citrix solution providers hun middensegment klanten een volledige en schaalbare werkplek applicatie oplossing aanbieden voor de hele stack, om zo de complexiteit terug te dringen en de total cost of ownership te verlagen.

Samenwerking met Microsoft Enterprise Mobility + Security (EMS)
Om de mobiliteit en veiligheid van Citrix en Microsoft klanten te vergroten, hebben Citrix en Microsoft besloten Citrix NetScaler Unified Gateway te integreren met Microsoft Intune. Deze oplossing stelt IT administrators in staat toegang te beperken op basis van beleidsregels en VPN-mogelijkheden te gebruiken voor applicaties op locatie. De nieuwe oplossing met Citrix NetScaler Unified Gateway is veiliger, en flexibeler voor gebruikers die mobiele toegang tot gevoelige gegevens en apps moeten beheren, terwijl het administrators meer controle geeft over de gebruikte apparaten. Meer informatie over voorwaardelijke toegang met Citrix NetScaler en Microsoft Intune is te vinden op https://www.citrix.com/blogs/?p=174228946.

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) leidt de transitie naar de ‘software-defined workplace’ door het samenbrengen van virtualisatie, mobiliteitsmanagement, netwerken en SaaS-oplossingen, om nieuwe manieren te ontwikkelen waardoor organisaties en mensen beter kunnen werken. Citrix-oplossingen ondersteunen zakelijke mobiliteit door te voorzien in veilige mobiele werkomgevingen waarin mensen toegang hebben tot apps, desktops, data en communicatie op ieder device, over ieder netwerk en in de cloud. Met een jaaromzet in 2015 van 3,28 miljard dollar worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 400.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.