Persbericht

Citrix wordt Red Bull Racing innovatiepartner

 

AMSTERDAM, 11 Januari 2017– Citrix heeft tijdens de Citrix Summit 2017 aangekondigd dat het innovatiepartner wordt van Red Bull Racing. Red Bull Racing is het Formule 1-team van Max Verstappen, die in december 2016 nog werd benoemd tot Nederlands Sportman van het Jaar. Het partnerschap betekent niet alleen dat het Citrix logo prominent op de wagens en uitrusting zal verschijnen, maar ook dat bredere samenwerking mogelijk wordt, bijvoorbeeld in de vorm van technische oplossingen en showcases tijdens de racedagen die laten zien hoe Citrix technologie wordt gebruikt om Red Bull Racing naar de voorste posities in het veld te sturen.

F1

In de Formule 1 maken winnende teams gebruik van de nieuwste innovaties om een voorsprong te behalen met de hulp van realtime telemetrische gegevens en analyses. Citrix wordt, naast leverancier, nu ook innovatiepartner van Red Bull Racing, een van de F1-teams die volgens de branche zelf het beste gebruik weet te maken van de meest cutting edge technologie voor alles van het ontwerp van de wagens tot de strategie tijdens de race zelf. (Foto: Business Wire)

Red Bull Racing, dat al langer gebruik maakt van Citrix oplossingen, verkent de grenzen van de innovatie om de beste resultaten in de Formule 1 te bereiken, en Citrix technologie maakt die vooruitgang mede mogelijk. Als innovatiepartner van Red Bull Racing stelt Citrix zijn virtualisatie- en netwerktechnologie beschikbaar om de internationale samenwerking binnen het Red Bull Racing team mogelijk te maken, om de allerbeste bolides op het asfalt te krijgen en om de beste race strategie te ontwikkelen voor de verschillende Grand Prix.

Citrix gaat een partnerschap aan voor langere termijn. De bedrijven hebben een zelfde innovatieve, internationale en competitieve instelling. Red Bull Racing heeft sinds 2007, mede dankzij Citrix oplossingen, voortdurend zijn prestaties weten te verbeteren, zowel op de baan als binnen de teams en de business. Dankzij Citrix XenDesktop is het mogelijk grote hoeveelheden gegevens en zware grafische bestanden overal ter wereld te bekijken en te gebruiken. Dit maakt het mogelijk dat engineers in verschillende steden in realtime samenwerken, waardoor het besluitvormingsproces sterk verbetert, wat zich direct vertaalt in betere prestaties op de baan. Citrix NetScaler wordt gebruikt om leveranciers van onderdelen direct toegang te geven tot Red Bull Racing applicaties, in een veilige, snelle en storingsvrije omgeving, waardoor de kwaliteit van de verschillende onderdelen en oplossingen voortdurend kan worden gegarandeerd. Dit samenwerkingsverband benadrukt de haarscherpe focus van Citrix en Red Bull Racing op nieuwe technologische innovatie in de wereld van de Formule 1 races.

QUOTES
Christian Horner, teambaas Red Bull Racing
“De relatie met Citrix geeft ons team grotere flexibiliteit en zorgt dat onze engineers overal ter wereld effectiever kunnen werken. Innoveren en snel kunnen reageren op verandering is cruciaal in de Formule 1. Wij zien deze bredere samenwerking met Citrix dan ook als kans om onze engineers verder te helpen en nog betere prestaties uit onze wagens te halen.”

Matt Cadieux, chief information officer, Red Bull Racing
“Het doet me zeer veel plezier onze relatie met Citrix verder uit te breiden met deze aankondiging. Citrix en Red Bull Racing zijn twee merken die beiden geloven in transformatie door innovatie. Onze prestaties als partners hebben zich door de jaren heen bewezen met succesvolle technologische implementaties. Ik kijk er naar uit ons verhaal te delen met een wereldwijd publiek.”

Kirill Tatarinov, president en chief executive officer, Citrix
“Citrix en Red Bull Racing zijn twee internationale merken die beiden geloven in prestaties en innovaties van hoge kwaliteit. Die innovatieve en technische voorsprong maakt het verschil tussen op het podium staan en opkijken naar de andere teams. Wij leveren al tien jaar lang toonaangevende technologie aan Red Bull Racing, en nu zetten we de volgende stap in onze relatie.”

Over Citrix
Citrix (NASDAQ:CTXS) streeft naar een wereld waarin mensen, organisaties en apparaten altijd veilig verbonden en toegankelijk zijn. Citrix technologie maakt applicaties en data overal ter wereld veilig en eenvoudig te benaderen, waardoor mensen overal en altijd kunnen werken. Citrix biedt een compleet en geïntegreerd portfolio van Workspace-as-a-Service, application delivery, virtualisatie, mobility, network delivery en file sharing oplossingen, waarmee IT cruciale systemen veilig beschikbaar stelt aan gebruikers, via de cloud of in eigen huis, op ieder apparaat en elk platform. Met een jaaromzet in 2015 van 3,28 miljard USD worden Citrix-oplossingen gebruikt in meer dan 400.000 organisaties en door meer dan 100 miljoen gebruikers wereldwijd. Meer informatie vindt u op www.citrix.nl of volg Citrix Benelux op Twitter via @citrixbenelux.

Kirill Tatarinov, president en CEO Citrix

"Citrix en Red Bull Racing zijn twee internationale merken die beiden geloven in prestaties en innovaties van hoge kwaliteit. Die innovatieve en technische voorsprong maakt het verschil tussen op het podium staan en opkijken naar de andere teams. Wij leveren al tien jaar lang toonaangevende technologie aan Red Bull Racing, en nu zetten we de volgende stap in onze relatie.”