Persbericht

Eaton kiest Hotwire-partner Yellow Communications als communicatiepartner in België en Nederland

Energiemanagementbedrijf geeft Hotwire regie over geïntegreerde communicatie in acht Europese markten

Hoofddorp, 29 maart 2017 – Na een zesvoudige pitch heeft energiemanagementbedrijf Eaton het internationale PR- en communicatiebureau Hotwire geselecteerd om de leiding te nemen bij de geïntegreerde communicatie in acht Europese markten. In Nederland en België is Hotwire-partner Yellow Communications de geselecteerde samenwerkingspartner van Eaton Benelux voor PR- en communicatieactiviteiten.

Eaton was op zoek naar een internationale communicatiepartner die aantoonbaar succesvol is in de landen en markten waar Eaton actief is en die de lokale Eaton-teams kan ondersteunen bij de verdere ontwikkeling van de communicatie in de komende jaren. Na een intensieve selectie koos Eaton voor Hotwire voor de consumenten- en B2B-communicatie in Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk, de DACH-regio, Spanje en Italië. Hotwire-partner Yellow Communications in Hoofddorp neemt in nauwe samenwerking met de Hotwire-teams de activiteiten in Nederland en België op zich, Iteo die in Noorwegen. Het VK-team, aangevoerd door Hotwire UK MD Matt Cross, neemt de algehele regie, heeft de leiding in strategie en content en coördineert de activiteiten op de diverse lokale markten.

Hotwire is aangesteld om Eaton op drie terreinen te ondersteunen: op basis van Eatons merkstrategie de lokale aanwezigheid en zichtbaarheid vergroten in samenwerking met mediarelaties ter plekke; met geïntegreerde, complementaire activiteiten Eaton als merk versterken; en de toonaangevende rol van Eaton als expert en marktleider in energiemanagement, accu-energieopslagsystemen, IT en datacenters en andere energiegebieden verder ontwikkelen.

“De pitch was een pittige concurrentiestrijd”, zegt Vera Grishchenko, EMEA PR manager van Eaton. “Hotwire onderscheidde zich niet alleen door de hoge kwaliteit van hun voorstel, maar ook door de chemie die er tijdens de presentatie ontstond tussen de internationale en lokale teams. Daar waren we nu precies naar op zoek bij de keuze voor ons bureau. Verder maakten de strategische aanpak en het kennisniveau grote indruk op ons. We zijn ook erg enthousiast over de creatieve ideeën van het team om ons merk te positioneren. We geloven in de kracht van PR en aangezien we onze aanwezigheid in EMEA willen uitbreiden, kijken we erg uit naar een vruchtbare samenwerking met Hotwire.”

Kees Loppersum, marketing director Benelux bij Eaton: “Wij verheugen ons op de samenwerking met Yellow Communications. Het Yellow-team heeft inhoudelijk sterke plannen gepresenteerd en er was direct een klik met ons lokale team. In lijn met de internationale plannen van Hotwire heeft Yellow Communications een uitstekende positionering voor ons uitgewerkt voor de Benelux. Behalve strategisch en creatief inzicht, konden ze ook praktisch uitgewerkte ideeën voor PR- en communicatie laten zien. Wij zijn ervan overtuigd dat die ook hier voor Eaton het gewenste resultaat zullen opleveren. We hebben dan ook alle vertrouwen in een resultaatgerichte samenwerking.”

Over Eaton
Eaton is een energiemanagementbedrijf dat in 2016 een omzet van $19,7 miljard boekte. Eaton biedt energie-efficiënte oplossingen die helpen bij het efficiënter, veiliger en duurzamer beheren van elektrische, hydraulische en mechanische energie. Eaton streeft naar het verbeteren van de kwaliteit van leven en het milieu door middel van energiemanagement technieken en diensten. Eaton telt ongeveer 95.000 werknemers en verkoopt producten aan klanten in meer dan 175 landen. Ga voor meer informatie naar http://www.eaton.nl.