Persbericht

‘Goede WiFi is net zo belangrijk als een goed bed’

Pulitzer Amsterdam vervangt tijdens verbouwing complete IT-infrastructuur

Amsterdam, 24 mei 2016 – Ruckus Wireless verzorgt de WiFi infrastructuur van Pulitzer Amsterdam. Tegelijk met een grootscheepse verbouwing van het karakteristieke hotel in de Amsterdamse binnenstad, heeft Pulitzer Amsterdam gekozen voor een nieuw WiFi netwerk van Ruckus Wireless samen met een vast netwerk van Juniper Networks. Met het gekoppelde netwerk bereidt Pulitzer Amsterdam haar infrastructuur voor op de toekomst.

“Gasttevredenheid staat voor ons bovenaan de prioriteitenlijst”, zegt Dominic de Boer, IT Manager bij Pulitzer Amsterdam. “WiFi is één van de eerste zaken waar gasten bij bezoek aan het hotel naar vragen. Als gasten geen goede WiFi hebben, is dat een enorme teleurstelling; het is net zo belangrijk als een goed bed. Het moment van verbouwing van het hotel was hét moment om ook de IT-infrastructuur aan te pakken en mee te gaan in de trend dat alles wordt gedigitaliseerd. Omdat alles communiceert over IP, heb je een goede infrastructuur nodig van betrouwbare leveranciers.”

De werkzaamheden aan het 25 historische grachtenhuizen tellende hotel in hartje Amsterdam begonnen vorig jaar augustus en worden eind deze zomer afgerond. Daarbij worden 227 kamers uitgerust met een Ruckus ZoneFlex H500 Access Point. Naast gratis WiFi verzorgen deze AP’s op de kamers IP-televisie en is er een koppeling met de minibar gemaakt. In de 30 publieke ruimten beschikt Pulitzer Amsterdam nu over Ruckus ZoneFlex R500 Access Points. Op het gecombineerde Ruckus/Juniper netwerk zijn ook alle kantoorruimten en zakelijke systemen aangesloten.

Naast tevredenheid over de betrouwbaarheid dankzij ingebouwde redundantie en snelle verbindingen, is De Boer blij dat de doelstelling van toegenomen controle over het vernieuwde netwerk is behaald. “Met de eerdere coaxverbindingen en AP’s van verschillende leveranciers ervoeren we menigmaal storingen. Nu kan ik via een cloud-gebaseerde interface nauwgezet de status van het netwerk in de gaten houden en problemen softwarematig oplossen. Ik hoef niet langer op een ladder te gaan staan om apparaten af te stellen.”

“Bij een hotel met deze statuur horen geen WiFi klachten en toch bestaat nog genoeg horeca waar WiFi niet goed is geregeld”, zegt Marcel Roovers, Account Manager bij DeLorentz & Partners en verantwoordelijk voor de realisering van het netwerk. “De opzet van het netwerk, in combinatie met training in beheer van het netwerk voor IT-management, maakt de kans op problemen nihil. Wij hebben Pulitzer Amsterdam aangeraden om gebruik te gaan maken van Ruckus omdat zij in de hospitality markt telkens opnieuw bewijzen de beste keuze te zijn met onderscheidende en gepatenteerde technieken. Daarbij hebben we een toekomstvast Juniper netwerk gerealiseerd dat in de toekomst verder uitgebreid kan worden.”

Roovers vervolgt: “Ruckus en Juniper delen de visie dat ze hun software continu willen aanscherpen om met nieuwe standaarden mee te kunnen. Door het beschikbaar stellen van upgrades, worden op termijn aanvullende functionaliteiten mogelijk waar Pulitzer Amsterdam profijt van heeft, bijvoorbeeld op gebied van marketing en fysieke veiligheid.”

“Deze implementatie was een uitdaging vanwege de bouwstijl van de reeds honderden jaren oude grachtenpanden – soms met hele dikke muren. Door de WiFi specialisten van Delorentz & Partners zijn er metingen verricht om overal in het hotel een goed WiFi signaal te garanderen.  Nu kun je met je smartphone door het hele hotel lopen zonder het signaal kwijt te raken”, zegt Roovers

Alexander van Gastel, General Manager Pulitzer Amsterdam: “Een stabiel netwerk is cruciaal voor onze bedrijfsvoering; zowel intern voor alle medewerkers die met systemen werken, alsmede het WiFi netwerk dat wij aanbieden aan onze gasten. Onderzoek heeft uitgewezen dat een goede WiFi infrastructuur direct effect heeft op de gastbeleving die onze gasten ervaren. Verder zijn we enorm blij met de support en expertise die DeLorentz & Partners ons heeft gegeven.”

Volg Ruckus Wireless op LinkedIn en Twitter voor nieuws en actuele informatie over #SimplyBetterWireless.

###

OVER RUCKUS WIRELESS
Ruckus Wireless, Inc. (NYSE: RKUS) maakt WiFi gewoon beter voor meer dan 65.000 enterprises, serviceproviders, overheden en het midden- en kleinbedrijf wereldwijd. Het bedrijf focust op technologische innovatie, een waardevol partnerlandschap en klantservices en biedt zo de best mogelijke draadloze ervaring voor de meest uitdagende indoor en outdoor omgevingen. Het Smart WiFi-platform van Ruckus levert schaalbare, high-performance WiFi met eenvoudig beheer voor lokale WiFi en WiFi via de cloud plus een breed aanbod aan nieuwe diensten voor inloggen, beleid, locatiediensten en analytics waarmee organisaties nieuwe zakelijke uitdagingen aankunnen. Kijk voor meer informatie op: www.ruckuswireless.com.

Ruckus, Ruckus Wireless, Virtual SmartZone en Smart WiFi zijn handelsmerken van Ruckus Wireless, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.

Over Pulitzer Amsterdam
Het gerenoveerde Pulitzer Amsterdam is een luxe hotel gesitueerd in 25 samengevoegde 17de en 18de -eeuwse grachtenhuizen, in één van Amsterdams’ chicste buurten. Het hotel biedt na afronding van de gehele renovatie 227 gastenkamers, een serene binnentuin, vergader- en evenementenruimten evenals een restaurant en bar die lokale smaken en producten etaleren. Met uitzicht over de Prinsengracht en Keizersgracht, is het hotel gesitueerd in het historische hart van Amsterdam, genoteerd op de UNESCO Werelderfgoed lijst. Dichtbij de Dam, vanaf Hotel Pulitzer, zijn het Rijksmuseum, Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en het Anne Frank Huis gemakkelijk te bereiken. De hippe Negen Straatjes, de bijzondere winkels in de Jordaan, de bloemenmarkt en het Koninklijk Paleis zijn gelegen op steenworp afstand, te ontdekken per voet, fiets of met boot.

Marcel Roovers, Account Manager bij DeLorentz & Partners

“Bij een hotel met deze statuur horen geen WiFi klachten en toch bestaat nog genoeg horeca waar WiFi niet goed is geregeld. De opzet van het netwerk, in combinatie met training in beheer van het netwerk voor IT-management, maakt de kans op problemen nihil. Wij hebben Pulitzer Amsterdam aangeraden om gebruik te gaan maken van Ruckus omdat zij in de hospitality markt telkens opnieuw bewijzen de beste keuze te zijn met onderscheidende en gepatenteerde technieken. Daarbij hebben we een toekomstvast Juniper netwerk gerealiseerd dat in de toekomst verder uitgebreid kan worden.”