Persbericht

Hotwire-netwerk Yellow Communications breidt uit met partner in Midden-Oosten

Hoofddorp, 12 aprilHotwire PR, het wereldwijde PR-, communicatie- en adviesbureau, breidt zijn netwerk uit met een nieuw co-branded partnerschap met Active (Digital Marketing Communications), actief in het Midden-Oosten. Het in Dubai gebaseerde bureau is na Yellow Communications het tweede partnerbureau dat in het netwerk wordt opgenomen. Twaalf kantoren zijn onderdeel van de wereldwijde Hotwire strategie om klanten interregionale communicatiediensten te leveren en in elke markt kansen te verzilveren.

Active is leidend in de regio en kent een indrukwekkend klantenbestand, waaronder Revlon, Xerox, Parrot en JP Morgan Private Bank. Het bureau opereert onafhankelijk,  maar werkte eerder al gedurende tien jaar op niet-exclusieve basis samen met Hotwire voor klanten als Ruckus Wireless, Seagate en Ciena.

Meer synergie
De nieuwe, exclusieve co-branded overeenkomst maakt dat Active het logo van Hotwire toevoegt aan de bestaande brand-identiteit en dat de huidige operationele relatie binnen het netwerk wordt geïntensiveerd. Dankzij het partnerschap verkrijgt Active, net als Yellow, toegang tot Hotwire’s wereldwijde sales-, marketing- en HR-resources, terwijl Hotwire en Yellow profiteren van Active’s brede expertise, ervaring en netwerk in het Midden-Oosten.
Karin van Geelen, eigenaar van Yellow Communications, kijkt uit naar de intensievere samenwerking: “Active heeft in de voorbije jaren ruimschoots bewezen kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren aan klanten van naam en daarmee in de afgelopen jaren een waardevol netwerk opgebouwd in een regio die voor ons vele kansen biedt. Aangezien er tussen ons bureau, het Hotwire-netwerk en de eigenaren van Active, Louay Al Samarrai en Sawsan Ghanem, een goede culturele match bestaat, verwachten we dat alle partijen van de intensivering van het contact de vruchten zullen plukken.”

Andy West, Chief Development Officer bij Hotwire, verwacht dat internationale klanten profiteren van de deuren die nu in het Midden-Oosten geopend worden. Ook Active’s eigen personeel gaat er garen bij spinnen, denkt hij: “Als we samenwerken, kunnen we putten uit een bredere talentpool aangezien we voortaan de internationale kansen kunnen bieden waar jonge PR-professionals zo naar op zoek zijn. We zijn verheugd de handen met Active ineen te slaan en bouwen hiermee aan een sterkere EMEA-propositie voor onze klanten en verbreden daarmee de carrièremogelijkheden van onze mensen.”

Schaalvoordelen

Louay Al-Samarrai, mede-oprichter en Joint Managing Director van Active, voegt toe: “Bij Active kijken we altijd naar de mogelijkheden en kansen om onze oplossingen en diensten verder te evolueren en verbeteren. Dit partnerschap biedt de ondersteuning en toegang tot het beste dat de communicatiebranche te bieden heeft. Door innig met Hotwire samen te werken, kunnen we gebruikmaken van een veel groter netwerk wat betreft prospects, services en vaardigheden en kunnen daarmee onze regionale clientèle voorzien van een breder scala aan oplossingen die voldoen aan hun communicatiebehoeften.”

Tot slot vult Brendon Craigie, Group CEO van Hotwire, nog aan: “Klanten willen natuurlijk wereldwijd met de beste partners werken. Wij worden gedreven door de wens onze klanten de beste internationale resultaten te bezorgen. Door ons prijswinnende team en onze strategische aanwezigheid in Europa, Noord-Amerika en de APAC-zone te koppelen aan geweldige regionale partners als Active en Yellow, voegen we een boeiende en nieuwe bureau-aanpak toe aan het bestaande wereldwijde uniforme bureaumodel. Het zorgt ervoor dat we de prestaties en eenvoud kunnen blijven bieden van een single-brand oplossing, terwijl klanten wel profiteren van een best-of-breed model.”

Over Yellow Communications
Yellow is het PR- en communicatiebureau dat organisaties helpt bij het vinden en vertellen van hun verhaal, zodat het gehoord en gewaardeerd wordt en waardoor hun doelgroep in beweging komt. Yellow adviseert over communicatie, zet middelen in en maakt content om die vervolgens te distribueren via de juiste kanalen. Yellow streeft er altijd naar dat de klant zegt: “zo had ik het zelf niet kunnen bedenken en uitvoeren”.

Yellow werkt nauw samen met het internationale PR- en communicatiebureau Hotwire. Zo profiteren Yellow’s klanten van de kennis, expertise en mensen die wereldwijd via dit netwerk beschikbaar zijn.

Meer informatie op www.yellow-communications.com, via Twitter, LinkedIn of Facebook.

Over Hotwire

Hotwire is een wereldwijd PR- en communicatiebureau dat zich erop toelegt ambitieuze bedrijven te helpen vernieuwen, aan hun reputatie te bouwen en zich te onderscheiden van de massa. De Hotwire communicatie-experts werken in praktijkgerichte teams om de klanten diepgaande kennis en ervaring te bieden binnen een aantal marktcategorieën. Van Sydney tot San Francisco vormen zij een team met een ‘one office’ mentaliteit. Het internationale team heeft eigen kantoren in 22 landen en regio’s, waaronder het Verenigd Koninkrijk, de VS, Frankrijk, Duitsland, Spanje, Italië, Australië en Nieuw-Zeeland.

Hotwire is volledig eigendom van Enero Group Limited, een Australisch beursgenoteerd bedrijf, waartoe marketing- en communicatiebureaus als BMF, CPR, Dark Blue Sea, Frank PR, Hotwire, Jigsaw, Naked Communications, OB Media, Precinct, The Digital Edge en The Leading Edge behoren. Gezamenlijk ontwikkelen de bureaus nationale en internationale campagnes voor klanten over de gehele wereld. Zie voor meer informatie: http://www.hotwirepr.com.

Over Active

Active levert sinds 2003 regionale communicatiecampagnes – voor het Midden-Oosten en daarbuiten – aan organisaties. Met meer dan 13 jaar ervaring in strategische PR en marketingcommunicatie advisering, gidst Active zijn klanten naar het behalen van communicatiedoelstellingen.

Een ijzersterk CV op gebied van oplevering en waardetoevoeging in elke fase van communicatiecampagnes van klanten, heeft Active een uitstekende reputatie bezorgd. Het klantportfolio van Active bevat bedrijven als Xerox, JP Morgan Private Bank, Commscope, Aspentech, Parrot, Arbor Networks, FMS Tech en Easa Saleh Al Gurg Group. Active heeft kantoren in Dubai, Saoedi-Arabië en Libië. Meer informatie over Active is te vinden op de website, Twitter, Facebook en LinkedIn pagina.

 

Karin van Geelen, eigenaar van Yellow Communications

“Active heeft in de voorbije jaren ruimschoots bewezen kwalitatief hoogwaardige diensten te leveren aan klanten van naam en daarmee in de afgelopen jaren een waardevol netwerk opgebouwd in een regio die voor ons vele kansen biedt."