Persbericht

Nimble Storage Predictive Flash functioneert voortaan ‘App-Centric’

Nieuwe functionaliteit biedt Quality of Service (QoS), veilige multi-tenancy, ondersteuning en een app-gebaseerd prijsmodel voor opslag

Hoofddorp, 13 september 2016 – Nimble Storage, leverancier van Predictive Flash storage oplossingen, kondigt vandaag een uitgebreide set aan functionaliteit rond snelle en voorspelbare plaatsing van applicaties. Het Nimble Predictive Flash Platform stelt IT in staat om applicaties met vertrouwen te plaatsen met Quality of Service (QoS) en veilige multi-tenancy binnen VMware, OpenStack, KVM en nu ook Docker Containers. Dankzij app-gericht beheer binnen InfoSight Predictive Analytics, krijgen bedrijven meer zichtbaarheid en controle over het presteren van applicaties. App-gebaseerde ‘Storage on Demand’ biedt een op cloud gelijkend prijsmodel waarbij organisaties alleen betalen voor de opslagruimte die applicaties verbruiken. Deze app-gerichte aanpak zorgt voor grotere voorspelbaarheid en gemak van beheer van applicaties binnen de gehele organisatie.

“Infrastructuur bestaat in feite alleen om aan de eisen van applicaties tegemoet te komen”, zegt Ajay Singh, vice president product management bij Nimble Storage. “We erkennen de noodzaak om het gat tussen de applicatie en de eigenaar van opslag te dichten. Door te kiezen voor een aanpak waarbinnen apps centraal staan, zijn IT-teams beter in staat om te voldoen aan de serviceniveau eisen vanuit de business. Dankzij nieuwe features als QoS en veilige multi-tenancy, kunnen we organisaties voorzien van voorspelbare prestaties, eenvoud in beheer en veilige afzondering van applicaties binnen de gehele onderneming.”

Quality of Service en veilige multi-tenancy zorgen voor voorspelbaar presteren van applicaties
Om te voldoen aan de service-level agreements (SLA’s) van applicaties, maakt Nimble het voor klanten mogelijk om de infrastructuur te consolideren en eenvoudig applicaties te beheren met voorspelbare prestaties, via veilige multi-tenancy en QoS. Multi-tenant opslag maakt veilig applicatiebeheer en afzondering van applicaties mogelijk, terwijl QoS verhindert dat onbetamelijke workloads kritieke applicaties verstoren.

Docker Containers is nu een optie binnen het Application Delivery Model
Bedrijven wensen flexibiliteit in het plaatsen van applicaties via een framework naar keuze, zonder onnodige complexiteit. Nimble ondersteunt oorspronkelijk blijvende opslag (native storage) voor Docker Containers. Nimble biedt al ondersteuning op app-niveau via VMware VVols en native ondersteuning voor OpenStack Clouds. De diepgang van app-gerichte integratie binnen deze platformen, waarmee het mogelijk wordt om policy-gebaseerde applicaties in te richten en te werken met klonen, snapshots, kopieën en encryptie, vormt de kern van moderne ondersteuning van applicatieplaatsing.

App-Centric beheer via voorspelbare analyse
Nimble Storage’s InfoSight VMvision geeft klanten een helder inzicht in de gehele storage-to-VM infrastructuur stack. VMvision maakt het voor organisaties mogelijk om automatisch de storende VM-buren te ontdekken, door precies de applicatie te identificeren die resources van andere workloads wegneemt. Waar op traditionele opslag gebaseerde inzichten geen verfijnde data geven over capaciteitsplanning en forecasting, biedt VMvision de IT-beheerder capaciteitsdata op app-niveau voor een accurate opslagplanning.

App-gebaseerd prijsmodel voor storage on-demand biedt wendbaarheid zoals in de cloud
Nimble Storage on Demand zorgt ervoor dat gebruikers alleen betalen voor wat zij gebruiken, of zij nu meer of minder opslag gaan afnemen. Klanten kunnen opslag afnemen op basis van hun applicatieafname; precies zoals gebeurt binnen een cloud-omgeving. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van app-specifieke SLA’s.

Kijk voor meer informatie over het Nimble Predictive Flash platform op www.nimblestorage.com

Over Nimble Storage
Nimble Storage (NYSE: NMBL) is leverancier van Predictive Flash storage-oplossingen. Nimble biedt een Predictive Flash Platform, dat flash performance combineert met predictive analytics om problemen met betrekking tot datasnelheid als gevolg van een complexe IT-infrastructuur te voorspellen en te voorkomen. Nimble-klanten ervaren optimale prestaties, beschikbaarheid en flexibiliteit en optimaliseren daarmee bedrijfskritische processen. Meer dan 8100 grote ondernemingen, overheden en service providers in ruim 50 landen werken met het Nimble Predictive Flash Platform.

Zie voor meer informatie: www.nimblestorage.com en via Twitter: @NimbleEMEA.