Persbericht

Nuance introduceert Nederlandstalige versie van Dragon Professional Individual

Dragon helpt pc-gebruikers om productiever en efficiënter te werken met krachtige professionele dicteer- en documenteermogelijkheden

12 mei 2016Nuance Communications, Inc. kondigt de lancering aan van de Nederlandstalige versie van Dragon Professional Individual, een gloednieuwe versie van haar populaire spraakherkenningsoplossing voor pc-gebruikers. Deze desktopoplossing maakt het mogelijk om documenten, aantekeningen en rapporten snel, gemakkelijk en nauwkeurig te dicteren en te laten uitschrijven. De volledig aanpasbare gebruikersinterface optimaliseert de productiviteit van gebruikers bij het uitvoeren van hun activiteiten. Dragon Professional Individual biedt geavanceerde mogelijkheden voor het aanpassen van woorden, het automatiseren van terugkerende taken en het maken van zogenoemdeAutoTexts om veelgebruikte tekst automatisch in te voegen. Zo maakt de software het gemakkelijk om met je stem documenten, spreadsheets, presentaties of e-mails te dicteren, te bewerken en op te maken, formulieren in te vullen of gewoonweg de fysieke belasting van het typen te beperken.

Van de juridische wereld tot de wereld van de openbare veiligheid, het maatschappelijk werk en het onderwijs: in allerlei sectoren worden tal van bedrijven, organisaties en professionals geconfronteerd met belangrijke, maar tijdrovende documentatie- en rapportagevereisten. Die leiden maar al te vaak tot achterstand in papierwerk, gemiste rapportagedeadlines of het niet naleven van de eisen. Daar komt nog bij dat inefficiënte documenteerprocessen ervoor kunnen zorgen dat professionals te veel tijd moeten besteden aan typen en te weinig tijd overhouden voor hun cliënten en kernactiviteiten. Dat staat groei en rentabiliteit in de weg. Dragon Professional Individual helpt gebruikers om die uitdagingen het hoofd te bieden. Hiermee kunnen ze hun daadkracht verbeteren door voordeel te halen uit de productiviteits- en efficiëntiewinsten die eigen zijn aan het gebruik van de moderne spraakherkenningsoplossingen van Nuance.

Dragon Professional Individual biedt gebruikers voordelen, zoals:

  • Snel en nauwkeurig dicteren, wat je productiviteit verhoogt: dicteren verloopt tot wel drie keer sneller dan typen.
  • Verbeterde transcriptiemogelijkheden voor taken zoals het uitschrijven van ingesproken aantekeningen. Hierdoor kun je besparen op transcriptietijd en -kosten of hoef je het transcriberen van dictaten niet meer uit te besteden.
  • Aanpassingsmogelijkheden om de nauwkeurigheid van het dicteren en transcriberen te perfectioneren en terugkerende stappen sneller uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan de mogelijkheid van het toevoegen en delen van aangepaste woorden en het gebruik van AutoTexts voor het automatisch invoegen van veelgebruikte tekstfragmenten, zoals cliëntgegevens of een werkbeschrijving.
  • Een verbeterde “Wat kan ik zeggen?”-functie, die handige contextgevoelige suggesties biedt voor woorden en spraakopdrachten die je kunt gebruiken bij het dicteren.

“De tijdrovende aard van het documenteren van activiteiten en het afhandelen van papierwerk is een factor die aanzienlijk kan wegen op de productiviteit van organisaties en professionals”, zegt Peter Mahoney , Senior Vice President en General Manager van Dragon. “Met Dragon Professional Individual bieden wij nu ook Nederlandstalige sprekers toegang tot de efficiëntievoordelen van betrouwbare spraakherkenning en transcriptie, die hen alleen maar ten goede kan komen, zowel persoonlijk als professioneel.”

Beschikbaarheid en prijs
Dragon Professional Individual zal beschikbaar zijn voor download voor € 399.00.Geïnteresseerden kunnen hier terecht voor meer informatie. Daarnaast zal in juni Dragon Group worden toegevoegd aan de productlijn. Informatie voor de media en multimediamateriaal zijn beschikbaar in de Dragon Press Kit. Blijf op de hoogte door Nuance te liken op Facebook, Nuance te volgen op Twitter en @NuanceInc en door u te abonneren op het blog What’s next.

Over Nuance Communications, Inc.
Nuance Communications, Inc. (NASDAQ: NUAN) is wereldwijd een toonaangevende leverancier van spraak- en taaloplossingen voor bedrijven en consumenten. Dankzij de technologieën, toepassingen en diensten van Nuance hebben mensen eenvoudiger toegang tot informatie en kunnen ze gemakkelijker omgaan met toestellen en systemen. Elke dag werken miljoenen gebruikers en duizenden bedrijven met de beproefde oplossingen van Nuance. Ga voor meer informatie naar www.netherlands.nuance.com

Nuance, Dragon en het Nuance-logo zijn handelsmerken of geregistreerde handelsmerken van Nuance Communications, Inc. of een van zijn filialen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Alle andere in dit document vermelde bedrijfs- of productnamen zijn de handelsmerken van hun respectievelijke eigenaren.

Peter Mahoney , Senior Vice President en General Manager van Dragon

“De tijdrovende aard van het documenteren van activiteiten en het afhandelen van papierwerk is een factor die aanzienlijk kan wegen op de productiviteit van organisaties en professionals. Met Dragon Professional Individual bieden wij nu ook Nederlandstalige sprekers toegang tot de efficiëntievoordelen van betrouwbare spraakherkenning en transcriptie, die hen alleen maar ten goede kan komen, zowel persoonlijk als professioneel.”