Persbericht

Roche Diabetes Care presenteert nieuwe oplossingen voor dagelijkse diabeteszorg

Almere, 22 september 2016 – Tijdens het media-evenement van Roche Diabetes Care in München ter gelegenheid van de 52ste European Association for the Study of Diabetes (EASD), hebben toonaangevende internationale diabetesdeskundigen nieuwe geavanceerde technologieën in diabetesmanagement besproken. De conclusie was onder meer dat technologische innovaties zoals Accu-Chek® Guide, Accu-Chek® CGM Insight maar ook de geintegreerde zorgoplossingen als Personalized Diabetes Management (iPDM) de therapietrouw én de therapieresultaten kunnen verbeteren.

“Met losse, op zichzelf staande oplossingen halen de meeste mensen met diabetes hun persoonlijke behandeldoel niet. Voor ons als bedrijf ligt er een belangrijke taak om innovatieve oplossingen te ontwikkelen die aansluiten bij de behoeften en zorgen van mensen met diabetes. Maar ook om ervoor te zorgen dat zij even afstand kunnen nemen van de therapie waar ze toch al 24/7 mee te maken hebben.” aldus dr. Matthias Axel Schweitzer, hoofd Global Medical and Scientific Affairs en Chief Medical Officer bij Roche Diabetes Care. “Draadloze verbinding, de enorme mate van nauwkeurigheid en het gebruiksgemak helpen het leven van mensen met diabetes aanzienlijk makkelijker te maken. Ik ben ervan overtuigd dat echt geïntegreerde en gepersonaliseerde diabetesmanagementoplossingen tegemoetkomen aan de behoeften van alle betrokkenen, de resultaten van diabetesbehandelingen verbeteren en een bijdrage leveren aan het verlagen van de zorgkosten.”

Uit onderzoek blijkt dat ondanks de technologie die op dit moment beschikbaar is, meer dan 50% van de mensen met diabetes met toegang tot zorg, nog steeds niet in staat is zijn of haar behandeldoelen te bereiken4.

Accu-Chek Guide® – stap voorwaarts in nauwkeurigheid en gebruiksgemak
Het nieuwe Accu-Chek Guide bloedglucosemonitoringsysteem is ontwikkeld om het leven van mensen met diabetes te vergemakkelijken en de therapietrouw moeiteloos te vergroten. “Vooral bij insulinetherapie zie je dat de zo belangrijke bloedglucosemetingen om wat voor reden dan ook vaak worden overgeslagen. Het berekenen van de bolus insuline voor een maaltijd of tussendoortje schiet er dan ook vaak bij in”, aldus professor Oliver Schnell uit München, die deze problematiek dagelijks in zijn praktijk ziet. 

Bovendien is de beschikbaarheid van betrouwbare diabetesgegevens een uitdaging voor zorgverleners en internisten. Uit studies blijkt dat maar de helft van de diabetesdagboeken of –logboeken van volwassenen met diabetes volledig en betrouwbaar zijn. Hierdoor heeft de arts vaak een incompleet beeld van de situatie, waardoor het veel tijd kost en lastig is om accurate gegevens boven tafel te krijgen. Het Accu-Chek Guide-systeem voldoet niet alleen volledig aan de huidige nauwkeurigheidsnormen maar zit zelfs dichter tegen de 10/10 score voor betrouwbare resultaten aan.1,5

De Accu-Chek Guide is uitgerust met een Bluetooth Low Energy-verbinding om automatisch en veilig gegevens uit te wisselen met de Accu-Chek Connect mobiele app en het diabetesmanagementsysteem. Mensen met diabetes en medische professionals kunnen zo op vrijwel elke plek en op elk tijdstip belangrijke diabetesinformatie met elkaar uitwisselen. Dat helpt tijdige advisering en monitoring op afstand. De Accu-Chek Guide is volgend jaar beschikbaar in Nederland.

Het Accu-Chek® Insight CGM
“Het is voor sommige mensen met diabetes erg belangrijk om tijdig gewaarschuwd te worden wanneer ze het risico lopen op hypoglykemie, omdat ze zich niet bewust zijn van de symptomen. Dit kan ernstige acute complicaties tot gevolg hebben en is bovendien een constante angst van verzorgers,” aldus Professor Johan Jendle uit het Zweedse Örebro.

“Een systeem voor continue glucosemonitoring (CGM) dat uiterst nauwkeurig is zodat ze hulp krijgen om binnen hun streefwaarden te blijven, is precies waar we ons op gericht hebben bij de ontwikkeling van ons Accu-Chek InsightCGM-systeem”, vult Jan Jager, International Business Leader van Roche Diabetes Care hem aan. “We zijn erg blij en trots dat we kunnen aankondigen dat we binnenkort ons eerste CGM-systeem als proef op de markt brengen in een aantal geselecteerde landen.” Nederland is een van deze landen.

Bronnen:
1Brazg RL, et al., J Diabetes Sci Technol, 1–2, DOI: 10.1177/1932296816652902) I 2 Harvey C., et al., J of Diabetes Sci Technol, 1-6, DOI: 10.1177/1932296816658058 I  I 3 Interim results of Accu-Chek Insight CGM pivotal study, data on file I 4International Diabetes Foundation: adapted from Diabetes Atlas 2000 & 2009 (age group 20-79) I 5 International Organization for Standardization (ISO). ISO 15197:2013.http://www.iso.org/iso/catalogue_detail?csnumber=54976.

Over Roche Diabetes Care
Roche Diabetes Care is ontwikkelaar, producent en leverancier van therapie ondersteunende programma’s voor diabetesbehandeling. Roche Diabetes Care begrijpt diabetes en helpt mensen met diabetes de regie over hun leven met diabetes te krijgen en te behouden. De organisatie levert vanuit de therapie ondersteunende programma’s al meer dan 40 jaar hulp en ondersteuning aan mensen met diabetes en hun behandelaren, onder meer middels Accu-Chek diabeteshulpmiddelen zoals bloedglucosemeters en insulinepompen en educatieprogramma’s. Roche Diabetes Care maakt deel uit van Roche Diagnostics, gevestigd in Basel, Zwitserland. Meer informatie over Roche Diabetes Care vindt u op www.accu-chek.nl

Over Roche

Roche is een wereldwijde pionier in geneesmiddelen en diagnostische tests die zich toelegt op het vooruitbrengen van de wetenschap om de levens van mensen te verbeteren. Roche is het grootste biotech-bedrijf ter wereld en levert geneesmiddelen voor oncologie, immunologie, infectieziekten, oogheelkunde en ziekten van het centrale zenuwstelsel. Roche is ook wereldleider als het gaat om in-vitrodiagnostiek en op weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek, en koploper op het gebied van diabetesmanagement. Roche gepersonaliseerde gezondheidszorg strategie is gericht op het verstrekken van geneesmiddelen en diagnostische instrumenten die tastbare verbeteringen brengen in de gezondheid, kwaliteit van leven en de levensverwachting van patiënten.

Roche is gevestigd in Basel, Zwitserland. In 2015 stelde ze wereldwijd meer dan 91.700 mensen te werk. In 2015 investeerde Roche 9,3 miljard CHF in R&D en behaalde een omzet van 48,1 miljard CHF. Genentech in de Verenigde Staten is een volledig dochterbedrijf van de Roche Group. Roche heeft een meerderheidsbelang in Chugai Pharmaceutical, Japan. Ga voor meer informatie naar www.roche.nl.

Alle in dit bericht gebruikte of genoemde handelsmerken zijn wettelijk beschermd.