Persbericht

Roche Diabetes Care en Senseonics sluiten distributieovereenkomst voor Eversense®, het eerste CGM-systeem met een implanteerbare langetermijn glucosesensor

Almere, 25 mei 2016 – Roche Diabetes Care maakt vandaag bekend een exclusieve distributieovereenkomst te hebben getekend met Senseonics Holding Inc. voor het nieuwe Eversense® CGM systeem voor Nederland, Duitsland en Italië. Eversense® is de eerste implanteerbare sensor die continu glucose controleert (CGM) en tot 90 dagen lang glucosewaarden meet, zonder de noodzaak om de sensor wekelijks te vervangen of om een additionele ontvanger te dragen. Ter vergelijking: de niet-implanteerbare CGM-systemen die momenteel op de markt zijn, kunnen 7 tot 14 dagen controleren. CGM draagt eraan bij dat mensen met diabetes flexibeler, met meer zelfvertrouwen en discreter met hun diabetes kunnen omgaan.

De sensor wordt onder de huid van de bovenarm ingebracht en communiceert met een oplaadbare en afneembare zender die op de bovenarm wordt gedragen. Glucosegegevens en -trends zijn af te lezen met behulp van de Eversense smartphone app. Daarnaast geeft de zender een signaal af wanneer de glucosespiegel te hoog of te laag wordt. Deze functionaliteiten bieden mensen met diabetes 24 uur per dag realtime inzicht in de glucosespiegel. Op basis van trends en informatie wordt de patiënt in staat gesteld om op discrete wijze te handelen.

Conform de overeenkomst, wordt het CE-gecertificeerde CGM-systeem als eerste geïntroduceerd binnen Nederland, Duitsland en Italië. De twee bedrijven bieden het Eversense-systeem aan voor mensen met diabetes via behandelcentra die getraind zijn in het implanteren van de sensor. Het is de verwachting dat de eerste systemen in Nederland eind 2016 beschikbaar zijn.

”We zijn verheugd dat we onze klanten deze innovatie op het gebied van diabetestherapie kunnen bieden. Het is een perfecte aanvulling op onze Accu-Chek®-therapie oplossingen”, aldus Marcel Gmuender, Global Head van Roche Diabetes Care. ”Met de voorgenomen introductie van ons Accu-Chek Insight CGM-systeem aan het eind van het jaar maken we onze belofte aan mensen met diabetes waar. We bieden hiermee twee innovatieve CGM-oplossingen die voldoen aan verschillende behoeften van mensen met diabetes.

Over CGM
De continue controle van glucose wordt als een van de belangrijkste doorbraken in diabetesmanagement gezien van de afgelopen jaren.1Mensen met diabetes die insuline gebruiken, krijgen hiermee belangrijke aanvullende informatie waarmee zij tot een optimale glykemische regulering kunnen komen waardoor ook het risico op zowel ernstige hypo- en hyperglykemie kan worden verkleind. CGM-systemen lezen regelmatig de glucosespiegel via een kleine sensor die onder de huid wordt ingebracht en die de glucose meet in het interstitieel vocht.  Het voordeel van CGM is dat het gedurende de dag in realtime praktisch inzicht geeft in patronen en trends in de glucosespiegel. CGM-systemen kunnen zo worden geprogrammeerd dat de gebruiker wordt gewaarschuwd als zijn/haar glucosespiegel te laag of te hoog is.

Over Senseonics
Senseonics Holdings Inc. is een medisch technologiebedrijf dat zich richt op het ontwerp, de ontwikkeling en het op de markt beschikbaar stellen van producten voor glucosecontrole die mensen met diabetes ondersteunen om met zelfvertrouwen en gemak hun leven te leiden. Senseonics’ eerste generatie CGM-systeem, Eversense bestaat uit een kleine sensor, een intuïtieve zender en een mobiele applicatie. De sensor maakt gebruik van fluorescentie-registratietechnologie en wordt onder de huid ingebracht. De sensor communiceert met een zender en zendt draadloos de glucosepiegel naar een mobiel apparaat. Als de sensor is ingebracht meet deze continu en accuraat de glucosespiegel.  Ga voor meer informatie naar www.senseonics.com.

Over Roche
Roche is een wereldwijde pionier op het gebied van farmacie en diagnostiek gericht op het bevorderen van voortschrijdende wetenschap om het leven van mensen te verbeteren.

Roche is ‘s werelds grootste biotechonderneming met onderscheidende geneesmiddelen op het gebied van oncologie, immunologie, infectieziekten en aandoeningen van het centrale zenuwstelsel. Roche is tevens wereldleider in in-vitrodiagnostiek, op weefsel gebaseerde kankerdiagnostiek en een pionier als het gaat om diabetesmanagement. Door de gecombineerde kracht van farmacie en diagnostiek onder een dak is Roche toonaangevend op het gebied van individuele gezondheidszorg – een strategie die streeft naar het vinden van de juiste behandeling voor elke patiënt op de beste mogelijke manier.

Roche is opgericht in 1896 en streeft nog steeds betere manieren na om ziekte te voorkomen, te diagnosticeren en te behandelen en om een duurzame bijdrage te leveren aan de maatschappij. Op de modellijst van essentiële geneesmiddelen opgesteld door de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) staan 29 door Roche ontwikkelde geneesmiddelen, waaronder levensreddende antibiotica, antimalariamedicijnen en kankermedicatie. Roche wordt al zeven jaar op rij in de Dow Jones duurzaamheidsindex genoemd als koploper op het gebied van duurzaamheid binnen de sector Farmacie, Biotechnologie en Biowetenschappen.

De Roche Groep heeft zijn hoofdkantoor in Basel (Zwitserland), is actief in meer dan 100 landen en had in 2015 ruim 91.700 mensen in dienst. In 2015 investeerde Roche CHF 9,3 miljard in R&D en noteerde het een omzet van CHF 48,1 miljard. Genentech, gevestigd in de Verenigde Staten, is een 100% dochteronderneming van de Roche Groep. Roche is meerderheidsaandeelhouder van het Japanse Chugai Pharmaceutical. Ga voor meer informatie naar www.roche.com

Over Roche Diabetes Care
Roche Diabetes Care is ontwikkelaar, producent en leverancier van therapie ondersteunende programma’s voor diabetesbehandeling. Roche Diabetes Care begrijpt diabetes en helpt mensen met diabetes de regie over hun leven met diabetes te krijgen en te behouden. De organisatie levert vanuit de therapie ondersteunende programma’s al meer dan 40 jaar hulp en ondersteuning aan mensen met diabetes en hun behandelaren, onder meer middels Accu-Chek diabeteshulpmiddelen zoals bloedglucosemeters en insulinepompen en educatieprogramma’s.Roche Diabetes Care maakt deel uit van Roche Diagnostics, gevestigd in Basel, Zwitserland. Meer informatie over Roche Diabetes Care vindt u op www.roche.nl en www.accu-chek.nl.

Alle handelsmerken die in dit document gebruikt of vermeld worden, zijn wettelijk beschermd.

Marcel Gmuender, Global Head van Roche Diabetes Care

''We zijn verheugd dat we onze klanten deze innovatie op het gebied van diabetestherapie kunnen bieden. Het is een perfecte aanvulling op onze Accu-Chek®-therapie oplossingen. Met de voorgenomen introductie van ons Accu-Chek Insight CGM-systeem aan het eind van het jaar maken we onze belofte aan mensen met diabetes waar. We bieden hiermee twee innovatieve CGM-oplossingen die voldoen aan verschillende behoeften van mensen met diabetes."