Persbericht

Ruckus Wireless breidt Wave 2-portfolio uit

Nieuw high-end outdoor access point biedt hoogstaande WiFi-prestaties Mid-range indoor access point brengt Wave 2-prestaties naar mainstream markt

Amsterdam, 31 mei 2016Ruckus Wireless™, Inc. (NYSE:RKUS) kondigt de komst van twee nieuwe draadloze access points aan, evenals vernieuwde management software waarmee de WiFi-client dichtheid en datasnelheden worden verdubbeld in vergelijking met vorige generaties. Daarmee verbetert de draadloze gebruikservaring voor service providers en klanten binnen de retail, hospitality, onderwijs en enterprise markten.

De twee nieuwe access points (AP’s) zijn gebaseerd op de 802.11ac Wave 2 standaard en herbergen multi-user, multiple input, multiple output (MU-MIMO) technologie, waarmee simultaan meerdere client streams naar verschillende apparaten over hetzelfde RF-kanaal verstuurd kunnen worden. Ruckus was in april 2015 de eerste leverancier met Wave 2 AP’s en biedt nu het breedste Wave 2-portfolio in de markt. Alle Ruckus Wave 2 AP’s combineren MU-MIMO met Ruckus’ gepatenteerde BeamFlex+™ adaptieve antennetechnologie en ChannelFly™ voorspellende kanaalselectie, om daarmee de best mogelijke WiFi-prestaties te bieden en signalen te optimaliseren voor iedere client en transmisse.

Het Wave 2-portfolio wordt nu uitgebreid met:

  • Ruckus ZoneFlex T710 access point – een outdoor versie van Wave 2 R710 AP, die multi-gigabit WiFi prestaties biedt met een ongeëvenaarde client capaciteit. De T710 bevat vier dualband antennes – en maakt gebruik van BeamFlex+ adaptieve antennetechnologie – samen met interfaces voor ethernet en glasvezel backhaul, plus ingebouwde GPS voor eenvoudiger locatie en inventaris management. Hierdoor is het een flexibel platform voor outdoor implementaties voor grote ondernemingen en service providers.
  • Ruckus ZoneFlex R510 access point – een Wave 2-versie van Ruckus’ meest populaire indoor access point (R500). De R510 is een scherp geprijsd AP voor klanten in het middensegment, voorzien van twee dualband antennes (ook voorzien van BeamFlex+ technologie), die MU-MIMO combineren om meer apparaten met de hoogst mogelijke efficiëntie uit te rusten. In tegenstelling tot concurrerende producten die kostbare switch upgrades vereisen om aan hogere energie-eisen te voldoen, werkt de R510 met bestaande 802.3af-capabele ethernet switches.

Beide AP’s kunnen worden beheerd door Ruckus’ ZoneDirector™ en SmartZone™ controllers. ZoneDirector en SmartZone zijn software platforms voor het beheer van draadloze netwerken, en bevatten controlemechanismen voor gebruikerstoegang, functionaliteit voor gastnetwerken, evenals geavanceerde WiFi-security en traffic management. Ruckus upgradet, als onderdeel van de aankondiging van vandaag, SmartZone naar versie 3.4, met nieuwe functionaliteit voor zelf-optimaliserende WiFi-netwerken, remote network management, vereenvoudigde installatie van nieuwe AP’s en ondersteuning voor Amazon Web Services. Ruckus brengt daarnaast ZoneDirector naar versie 9.13 om betere installaties en beheer binnen netwerken mogelijk te maken. Beide platforms bieden nu ook ingebouwde ondersteuning voor Ruckus’ Smart Positioning Technology (SPoT™) locatie gebaseerde dienstverlening en CloudPath™ certificaat gebaseerde security management, onboarding van gebruikers en policy access management software.

“Wave 2 wordt in snel tempo dé high-performance WiFi-standaard, vooral wanneer het gecombineerd wordt met gepatenteerde Ruckus innovaties als BeamFlex+ technologie”, zegt Greg Beach, Vice President product management bij Ruckus. “De vroege instappers binnen retail, hospitality en het onderwijs zien grote voordelen als ze vertrouwen op slimme WiFi om in contact te komen met klanten, diensten aan te bieden en hun bedrijf te laten groeien. Met de nieuwe indoor en outdoor access points, zijn we verheugd dat de Wave 2 implementatie voor iedere grote onderneming en alle service providers toegankelijk zal zijn.”

“Ruckus’ nieuwe AP’s breiden de opties uit voor het uitrollen van Wave 2 binnen meerdere sectoren”, zegt Mike Fratto, research director van Current Analysis. “Het is duidelijk dat snelle, betrouwbare draadloze netwerken in toenemende mate bedrijfskritisch worden, en we verwachten dat Wave 2-systemen zorgen voor een snelle groei van WiFi in 2016 en 2017.”

Ruckus ZoneFlex AP’s zijn beschikbaar via Ruckus’ wereldwijde distributienetwerk. De levering van R510, T710, SmartZone 3.4 en ZoneDirector 9.13 is op dit moment gepland in juli 2016.

Volg Ruckus Wireless op LinkedIn en Twitter voor nieuws en actuele informatie over #SimplyBetterWireless.

###

OVER RUCKUS WIRELESS
Ruckus Wireless, Inc. (NYSE: RKUS) maakt WiFi gewoon beter voor meer dan 65.000 enterprises, serviceproviders, overheden en het midden- en kleinbedrijf wereldwijd. Het bedrijf focust op technologische innovatie, een waardevol partnerlandschap en klantservices en biedt zo de best mogelijke draadloze ervaring voor de meest uitdagende indoor en outdoor omgevingen. Het Smart WiFi-platform van Ruckus levert schaalbare, high-performance WiFi met eenvoudig beheer voor lokale WiFi en WiFi via de cloud plus een breed aanbod aan nieuwe diensten voor inloggen, beleid, locatiediensten en analytics waarmee organisaties nieuwe zakelijke uitdagingen aankunnen. Kijk voor meer informatie op: www.ruckuswireless.com.

Ruckus, Ruckus Wireless, Virtual SmartZone en Smart WiFi zijn handelsmerken van Ruckus Wireless, Inc. in de Verenigde Staten en andere landen.

Greg Beach, Vice President product management Ruckus Wireless

“Wave 2 wordt in snel tempo dé high-performance WiFi-standaard, vooral wanneer het gecombineerd wordt met gepatenteerde Ruckus innovaties als BeamFlex+ technologie. De vroege instappers binnen retail, hospitality en het onderwijs zien grote voordelen als ze vertrouwen op slimme WiFi om in contact te komen met klanten, diensten aan te bieden en hun bedrijf te laten groeien. Met de nieuwe indoor en outdoor access points, zijn we verheugd dat de Wave 2 implementatie voor iedere grote onderneming en alle service providers toegankelijk zal zijn.”