Persbericht

Wacom breidt zijn ondersteuning uit voor een gevirtualiseerde computeromgeving met de nieuwe STU-430V signature-pad

26 juli 2016, Tokio, Japan – Wacom Co. Ltd. heeft zijn laatste uitbreiding van de signature-pad-reeks gepresenteerd: de STU-430V, waarmee de ondersteuning voor het elektronisch vastleggen van handtekeningen in gevirtualiseerde desktopomgevingen verder wordt versterkt. Dankzij zijn aansluitmogelijkheden kan de STU-430V in een groot aantal terminalserver-omgevingen worden geïnstalleerd. Hierdoor kan een nog breder publiek gebruik maken van de signature-pads van Wacom, wereldleider op het gebied van toepassingsgerichte apparaten voor het vastleggen van handtekeningen.

De STU-430V valt op doordat hij zowel standaard USB-aansluitingen als virtuele seriële aansluitingen via USB ondersteunt. De STU-430V is met name ontworpen voor gevirtualiseerde desktopomgevingen, waaronder Citrix v6.5, door het gebruik van een virtuele COM-poort via USB. Het apparaat emuleert een seriële aansluiting, maar gebruikt een fysieke USB-aansluiting voor de client terminal. Als de gebruiker overstapt naar een omgeving waar de virtuele seriële modus niet nodig is, zoals bijvoorbeeld Citrix v7.6.3 of nieuwer, dan kan de STU-430V ook via een standaard USB-aansluiting worden gebruikt.

“In veel beroepen is de manier van werken de laatste tien jaar drastisch veranderd. We zien een groeiend gebruik van verschillende terminal server-omgevingen, wat zorgt voor bedrijfsprocessen die veilig en compliant zijn, terwijl de kosten laag blijven en het beheer vereenvoudigt. We zien ook een groeiend verlangen om binnen dit gebied handtekeningen voor eDocuments vast te leggen”, zegt Shigeki Komiyama, vicevoorzitter van de raad van bestuur van Wacom en hoofd van de Business Solutions Business Unit. “De STU-430V versterkt de mogelijkheden van Wacom om in een papierloze omgeving aan deze behoefte tegemoet te komen.”

De nieuwe STU-430V heeft een 4,5” monochroom LCD-scherm met een ruim handtekeninggebied en aanraakgevoelige knoppen. Het apparaat biedt een comfortabele tekenervaring door zijn lage vlakke profiel. Het gehard-glasoppervlak is zeer duurzaam en krasbestendig.

Dankzij de gepatenteerde snoer- en batterijloze pentechnologie van Wacom zijn er geen batterijen of stroomsnoeren nodig voor de pen, waardoor het apparaat een natuurlijke schrijfervaring biedt. De pad kent 1024 drukgevoeligheidsniveaus, aan de hand waarvan tijdens de ondertekening een drukprofiel kan worden vastgelegd als deel van een uniek biometrische profiel. Geavanceerde encryptie staat garant voor een veilige en betrouwbare uitvoering van transacties. Elk apparaat krijgt een unieke hardware-ID, waardoor exact kan worden bepaald op welke eenheid een bepaalde handtekening werd ingevoerd.

De STU-430V is een uitbreiding van de signature-pad-reeks van Wacom, die bestaat uit de STU-300B, STU-430 en STU-530. De gehele reeks wordt automatisch ondersteund in Citrix v7.6.3 en nieuwer. De ondersteuning van de STU-430V van oudere versies van Citrix en andere terminal server-omgevingen zorgt voor verdere versterking van Wacoms marktpositie.

De Signature SDK (Software Development Kit) en STU SDK (Software Development Kit) van Wacom zijn beschikbaar voor integratie in een eigen systeem.

Prijzen en beschikbaarheid
De nieuwe STU-430V is per direct leverbaar. Neem contact op met uw dealer voor de actuele prijzen.

Voor meer informatie over de STU-430V, zie http://www.wacom.com/en-nl/enterprise/business-solutions/hardware/signature-pads/stu-430v

Over Wacom
Wacom, opgericht in 1983, is een mondiaal bedrijf met zetel in Japan (Tokyo Stock Exchange 6727) en dochterondernemingen en filialen over de hele wereld, waarmee de marketing en distributie in meer dan 150 landen wordt verzorgd. Door de visie om mens en technologie dichter bij elkaar te brengen door middel van natuurlijke interface-technologie is Wacom wereldleider geworden op het gebied van interactieve pentablets en displays alsmede van digitale stylussen en oplossingen voor het opslaan en bewerken van digitale handtekeningen. De geavanceerde technologie van Wacom’s intuïtieve invoerapparaten wordt gebruikt om de meest opwindende digitale kunst, films, special effects, fashion en designs te maken en is voor zakelijke en particuliere gebruikers de ultieme manier om uitdrukking te geven aan hun persoonlijkheid.

De eSignature-oplossingen vanWacom worden voor veel toepassingen gebruikt waarbij een digitaal werkproces met een hoge-mate van beveiliging van belang zijn, zoals: point-of-sales, ePayment, elektronische paspoorten, de verzekeringswereld, financiële dienstverlening en receptiebalies van hotels.

De gepatenteerde technologie van Wacom is dankzij haar hoge resolutie en nauwkeurigheid ideaal voor het vastleggen van handgeschreven handtekeningen. Met een handtekening-apparaat van Wacom kunnen klanten hun werkproces optimaliseren, beveiligen en ondersteunen als er documenten worden ingevuld, ondertekend en geverifieerd. Miljoenen mensen over de hele wereld gebruiken de draadloze en batterijloze drukgevoelige digitale pentechnologie voor het bedienen van hun smartphones, tablets of desktopcomputers en het tonen van hun individuele creativiteit. Het bedrijf biedt zijn producten ook aan als OEM-oplossingen voor vooraanstaande producenten binnen groeimarkten. Wacom’s interfacetechnologie, genaamd Wacom feel IT-technologie, wordt strategische partners ook als een geïntegreerde oplossing aangeboden. De meeste tablet-PC-fabrikanten rekenen op de geavanceerde eigenschappen en betrouwbaarheid van het merk voor een superieure gebruikersinterface-ervaring.

Voor meer informatie over de producten van Wacom Europe zie ook http://www.wacom.com

Shigeki Komiyama, vicevoorzitter van de raad van bestuur van Wacom en hoofd van de Business Solutions Business Unit

“In veel beroepen is de manier van werken de laatste tien jaar drastisch veranderd. We zien een groeiend gebruik van verschillende terminal server-omgevingen, wat zorgt voor bedrijfsprocessen die veilig en compliant zijn, terwijl de kosten laag blijven en het beheer vereenvoudigt. We zien ook een groeiend verlangen om binnen dit gebied handtekeningen voor eDocuments vast te leggen. De STU-430V versterkt de mogelijkheden van Wacom om in een papierloze omgeving aan deze behoefte tegemoet te komen.”