Gedreven content specialist

Excuse me, but…..

Wij zoeken een gedreven content specialist

 • Kun jij verhalen uit mensen halen en deze met vlotte pen op papier zetten?
 • Weet jij ingewikkelde (Engelstalige) teksten om te zetten naar een goede tekst voor de media?
 • Ben je van nature nieuwsgierig, sta je open voor nieuwe ideeën en meningen en kun je goed samenwerken?
 • Ben je ook buiten reguliere werktijden bereikbaar voor klanten en collega’s, maar weet je tegelijkertijd heel goed waar jouw eigen grenzen liggen?
 • Heb je iets met technologie en word je enthousiast van cloud computing, big data en security?
 • Kun je zelfstandig werken en ben je bereid gaandeweg meer te leren over het PR- en communicatievak?

Kortom, wil je werken voor een internationaal PR- en communicatiebureau en denk jij dat je aan onze verwachtingen van een content specialist kunt voldoen, aarzel dan niet en kom een keer kennismaken in Hoofddorp.

Functie

Wij zoeken een content specialist, iemand die zowel met teksten als andere vormen van content (denk aan social media, infographics en video) aan de slag gaat om deze onder de aandacht van doelgroepen te brengen. Je adviseert verschillende accountmanagers over invalshoeken en media, denkt mee over campagnes en weet precies wat er speelt wat betreft trends waar de verschillende klanten van Yellow dagelijks mee te maken hebben. Maar bovenal creëer je content: je bent in staat zelfstandig uitstekende producties te maken en daarin een goede planning bij te houden.

Als content specialist ben je ook een groot deel van je tijd bezig met tekstproductie. Je bent verantwoordelijk voor het halen van de juiste briefings en het  schrijven van kwalitatieve teksten die prettig zijn om te lezen en nauwelijks eindredactie vereisen. Je bent in staat om je in te leven in de klant, de doelgroep en de markt, om zo teksten op maat te schrijven. Deadlines zijn geen obstakel en de productiviteit is hoog. Bedenken, schrijven en redigeren van artikelen, blogs, persberichten, whitepapers, web- en advertentieteksten behoren tot jouw reguliere taken.

Functie-eisen

Omdat de functie behoorlijk wat zelfstandigheid vereist, zoeken wij naar iemand die wel weet hoe de hazen lopen en tegelijkertijd plezier haalt uit een operationele baan waar meedenken zeer gewaardeerd en zelfs verwacht wordt. Je voldoet aan de volgende eisen:

 • Je hebt HBO werk- en denkniveau en minimaal 3 jaar werkervaring.
 • Je hebt lef, je bent initiatiefrijk en je staat voor wat je vindt en doet.
 • Je hebt relatiemanagement hoog in het vaandel staan.
 • Je beheerst de Engelse taal in woord en geschrift.
 • Je bent op de hoogte van ICT-trends en -ontwikkelingen en hebt aantoonbare ervaring met ICT-inhoudelijke teksten.

Aanbod

Naast een bruisende werkomgeving met aandacht voor een goede werk- en privébalans hanteren wij zeer goede primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Denk hierbij aan de mogelijkheid tot het zelf indelen van je uren, thuiswerken, trainingsmogelijkheden, tijd om conferenties en congressen te bezoeken, een ruime pensioenvergoeding en natuurlijk een laptop en mobiele telefoon.

Solliciteren

Interesse? Stuur dan jouw cv en motivatie naar werken@yellow-communications.com. Mocht je vragen hebben, dan kun je contact opnemen met Karin van Geelen op 023 555 34 24 of  06 250 80 355.

Over Yellow Communications

Yellow is het PR- en communicatiebureau dat organisaties helpt bij het vinden en vertellen van hun verhaal, zodat het gehoord en gewaardeerd wordt en waardoor hun doelgroep in beweging komt. Yellow adviseert over communicatie, zet middelen in en maakt content om die vervolgens te distribueren via de juiste kanalen. Yellow streeft er altijd naar dat de klant zegt: “zo had ik het zelf niet kunnen bedenken en uitvoeren”. Yellow werkt nauw samen met het internationale PR- en communicatiebureau Hotwire. Zo profiteren klanten van de kennis, expertise en mensen die wereldwijd via dit netwerk beschikbaar zijn. Meer informatie op www.yellow-communications.com, via Twitter, LinkedIn of Facebook.