Workshops & trainingen

We willen je niet alleen helpen met het vinden, vertellen en laten waarderen van jouw verhalen, we willen ook dat je er zelf goed in wordt. Daarom biedt Yellow Communications verschillende trainingen en workshops op allerlei niveaus.

Communicatietafel

Aan de Communicatietafel leg je een stevige bodem onder je communicatiebeleid. Met zes tot tien tafelgasten deel je uitdagingen, ervaringen en ideeën. Je voedt elkaar met kennis, beleving en verhalen. Karin zorgt als communicatieprofessional en ondernemer pur sang voor de structuur en de ingrediënten.

Kernboodschap sessie

Als je je verhaal wilt vertellen, maar nog niet echt weet hoe je dat verhaal scherp krijgt, is een kernboodschappensessie die belangrijke, eerste stap. Samen met onze senior adviseur ga je aan de slag om uit te vinden wat nu jouw merk, product of dienst uniek maakt, en hoe je dat het beste over kunt brengen.

Blog workshop

Bloggen: iedereen wil het en, verrassing: bijna iedereen kan het, met de juiste begeleiding. Wij leren je niet alleen hoe je een blog schrijft, maar helpen je ook te ontdekken wat voor blogger je bent, waar je over wilt schrijven en welke manier het beste bij je past. Na een deel theorie gaan we meteen aan slag om aan het eind van de workshop de eerste blogs af te hebben.

Presentatie training

Een presentatie moet pakkend en effectief zijn, maar bij voorkeur ook gewoon leuk. Niet alleen voor je publiek, maar ook voor jou. Onze Communicatie Managers helpen je te presenteren vol zelfvertrouwen door je bewust te maken van je lichaamstaal, je stem, oogcontact, interactie met het publiek, stopwoorden en taalgebruik.

Communicatie training

Met de training communicatieve vaardigheden leren de medewerkers van jouw bedrijf of afdeling effectiever te communiceren, met name richting klanten. In de training oefenen we vaardigheden als actief luisteren, vragen, doorvragen, inlevingsvermogen, kort en duidelijk formuleren, feedback geven en ontvangen en omgaan met weerstanden en emoties. Daarnaast oefenen we op assertiviteit en pro-activiteit. Na de communicatietraining hebben medewerkers meer inzicht in de eigen communicatiestijl, gesprekstechnieken, meer overtuigingskracht en handvatten om de leiding te nemen, vast te houden en terug te nemen.

Positionering sessie

Bij de positionering van jullie merk, product of dienst krijgen we te maken met drie zaken. Allereerst is er jullie identiteit, sterke en minder sterke punten, kansen en bedreigingen. Daarnaast de relevantie voor de doelgroep, wat hebben jullie hen te bieden? En tenslotte moet bepaald worden hoe jullie je onderscheiden van de concurrentie, wat jullie uniek maakt. Tijdens een positioneringssessie gaan we stap voor stap door deze drie punten heen en eindigen we met een duidelijk overzicht van wie jullie zijn en waar jullie staan.

Mediatraining

Maak je net je eerste stappen op het gebied van woordvoering? Of sta je de pers al regelmatig te woord en denk je dat het beter kan? Wij helpen je met het ontwikkelen van je eigen stijl van spreken zodat jij jouw verhaal het beste kunt overbrengen naar de media, en zo naar je doelgroep. We leren je allerlei slimme technieken en geven je praktische tips en tricks. Daarna gaan we aan de slag met oefeninterviews voor de camera of met een echte journalist, zodat je direct kunt zien wat goed gaat en waar nog verbetering mogelijk is.

Training op maat

Ook als je een specifieke training of workshop nodig hebt, op zoek bent naar een moderator of een andere vraag hebt, kun je bij ons terecht.