PR & communicatie

Jullie merk, product of dienst mag gezien worden, en daar gaan wij voor zorgen. Hier lees je wat Yellow Communications kan doen voor jouw externe communicatie.

Merk en positionering

Bij de positionering van jullie merk, product of dienst hebben we te maken met drie zaken; jullie identiteit, de toegevoegde waarde voor de doelgroep(en) en de manier waarop jullie je onderscheiden van de concurrentie. Allereerst is er jullie identiteit: waar blinken jullie in uit en welke punten zijn wat minder sterk? Daarnaast de relevantie voor de doelgroep, wat hebben zij nodig en waar zitten ze op te wachten? En tenslotte moet bepaald worden hoe jullie je onderscheiden van de concurrentie, wat jullie uniek maakt. Tijdens een positioneringssessie gaan we stap voor stap door deze drie punten heen en eindigen we met een duidelijk overzicht van wie jullie zijn en waar jullie staan. Op die manier weet je precies hoe je jezelf moet profileren, met welke kernboodschappen en met welke unieke eigen tone of voice.

Communicatie & PR

Je wilt met je bedrijf in de picture komen bij jouw doelgroepen. En je wilt graag weten welke mix van middelen en boodschappen optimaal is, zodat je positief opvalt. En natuurlijk wil je het allerliefste nieuwe leads genereren, zodat jullie organisatie verder kan groeien. Yellow Communications helpt bij het opzetten van de beste communicatiestrategie en kijkt daarbij naar alle aspecten van communicatie – zowel de traditionele als innovatieve kanalen. Samen maken we een plan van aanpak dat het verschil gaat maken, zodat jouw bedrijf de gedroomde successen gaat behalen.

Content creatie

Het creëren van de juiste content met de juiste toon is nog een hele kunst. Je moet aan de ene kant een verfrissend inzicht of iets nieuws brengen en tegelijkertijd moet het herkenbaar zijn. Die balans vinden is cruciaal en tegelijkertijd verschrikkelijk moeilijk. Yellow Communications heeft een team van ervaren content managers en tekstschrijvers aan boord, die dit karwei altijd heel goed weten te klaren. Wat een belangrijke voorwaarde is voor het creëren van goede content is dat de verantwoordelijkheid van het resultaat een 50-50 effort is. Zowel aan de zijde van de klant als aan de zijde van Yellow moet ernaar gestreefd worden om de best mogelijke content te maken. Wij vragen klanten dan ook altijd om input om nieuwe invalshoeken te bedenken en ervoor te zorgen dat het goedkeuringsproces soepel verloopt.

Content sharing

Content is pas effectief als het wordt gezien door de juiste mensen. Dus is het van belang dat we de juiste kanalen uitkiezen waar jouw doelgroep te vinden is. Dat kunnen vakbladen zijn, sociale media of algemene media. Aan ons de uitdaging om te ontdekken hoe we hen het beste kunnen bereiken en dan vervolgens de content op de juiste kanalen te (laten) publiceren. Yellow kan hierin zowel een adviserende als een uitvoerende/coördinerende rol vervullen. Klanten kunnen de effectiviteit van hun content zelf ook verhogen door de content te delen via hun eigen communicatiekanalen, zoals eigen websites, nieuwsbrieven, LinkedIn profielen of Twitter accounts. Samen komen we tot het beste plan en resultaat.

Social media

Tja, nieuw is het niet meer, die sociale media. Maar toch zijn er nog een hoop organisaties die geen goed beeld hebben van wat ze ermee willen en moeten. De opmerking ‘we zouden echt wat meer met social media moeten doen’ zorgt altijd voor druk instemmend gehum en geknik. Maar doorpakken en concreet worden en, heel belangrijk, volhouden; dat is weer van een andere orde. Je aanwezigheid en interactie op social media moet je daarom heel concreet en praktisch benaderen. Geen dikke plannen en wollige strategie, maar een duidelijke content kalender, een afgestemd proces en een goede taakverdeling. Met die ingrediënten ben je ‘good to go’. Yellow helpt bij deze praktische aanpak en houdt het aanloopproces nauwlettend in de gaten. Indien gewenst zijn we ook betrokken bij de uitvoering.

Evenementen

Als je echte interactie wilt hebben met je doelgroep, dan is een event nog steeds een van de beste middelen om in te zetten. Met persoonlijke communicatie kun je mensen namelijk écht raken en in beweging krijgen. De band die je daarmee opbouwt is vele malen sterker dan alleen een virtuele relatie. Het organiseren van een perfect evenement waar alles klopt heeft veel voeten in aarde. Daarom is het fijn om een partner te hebben die de ervaring en het gevoel ervoor heeft. Yellow Communications organiseert voor klanten diverse soorten evenementen, van kleine meet-ups tot grote congressen. Van strategische, inhoudelijke voorbereiding, het regelen en briefen van sprekers tot praktische logistiek en het dagvoorzitterschap, Yellow regelt het allemaal in huis.

Medialandschap

Het medialandschap is het afgelopen decennium flink veranderd. Waar voorheen 30 journalisten de redactie bevolkten, zijn dat nu slechts enkelen. En zij moeten dezelfde hoeveelheid content produceren als vroeger, en vaak nog meer. Dat is aan de ene kant een verlies; het is immers schier onmogelijk geworden om een journalist achter zijn bureau vandaan te krijgen. Dus hen uitnodigen voor events en on-site interviews is de laatste jaren erg moeilijk geworden. Aan de andere kant biedt het ook een voordeel. Als je namelijk zelf goede content aanlevert, dan is de kans groot dat het gepubliceerd wordt. Zo krijg je alsnog free publicity, en dan ook nog eens waar je de regie op hebt gehad. Je kunt dus veel beter dan voorheen je boodschap kwijt in de content. Nota bene, het mag uiteraard geen commerciële content zijn.

Arbeidsmarkt communicatie

Als je op zoek bent naar het juiste talent om jullie organisatie te komen versterken, dan zul je merken dat het nog knap lastig om deze mensen aan te trekken. Soms lijkt het wel alsof echt goed talent verstopt zit. Tijd om hier verandering in te brengen. Kies voor een ijzersterke profilering van de organisatie als werkgever en val op bij jullie doelgroep(en). Zorg dat je daar bent waar de potentiële nieuwe medewerkers ook zitten en ga de interactie met hen aan. Bouw een netwerk en biedt steeds weer nieuwe toegevoegde waarde. Bij Yellow zitten experts die kunnen helpen bij het opzetten van dat plan en bij het uitvoeren ervan.

Crisis communicatie

Help! Dat is het eerste wat in je opkomt als je ontdekt dat er een fout is gemaakt, een opmerking uit de context is getrokken of een ontevreden klant op social media zijn/haar ongenoegen ventileert. Of in welke andere situatie dan ook waarin je crisiscommunicatie nodig hebt. Het allerbelangrijkste is dat je blijft communiceren, want stilzwijgen is geen optie meer in deze transparante wereld. Maar wat moet je dan precies communiceren? En hoe? Op zulke momenten wil je graag met een groep mensen om tafel die weten wat ze moeten doen. Yellow heeft deze mensen in huis en staat direct met woord en daad voor je klaar. Want we weten dat in zulke situaties elke minuut telt.