VPN alternatief voor makkelijk, veilig en betrouwbaar thuiswerken nu ook onderdeel van Citrix Desktops Service en Citrix Desktops Essentials

Citrix Systems, Inc. (NASDAQ:CTXS) kondigt vandaag aan dat het zijn Remote PC Access oplossing, een veiliger en betrouwbaarder alternatief voor Virtual Private Network (VPN) oplossingen, breder beschikbaar maakt. Deze functionaliteit is vanaf nu ook onderdeel van Citrix Desktop Service en Citrix Desktop Essentials.

Veel organisaties hebben de afgelopen maanden VPN oplossingen geïmplementeerd om veilig thuiswerken mogelijk te maken. Maar een VPN heeft beperkingen. Uit een recente Citrix-OnePoll enquête onder ruim 2.000 thuiswerkers bleek dat het gebruik van VPN oplossingen leidde tot ‘trage prestaties’ en ‘gebrek aan toegang tot alle apps die nodig zijn om te werken’. Verder onderzoek bracht veiligheids- en privacyproblemen aan het licht.

“Bedrijven die gehaast oplossingen voor thuiswerken implementeren kampen met veiligheidsrisico’s, potentieel negatieve gevolgen voor de productiviteit en onvoorziene netwerkproblemen”, zegt Mark Bowker, senior analist bij de Enterprise Strategy Group. “Nu het voor bedrijven tijd is om deze risico’s aan te pakken, is het óók een ideaal moment om VDI en andere digitale werkplektechnologieën te overwegen die thuiswerken veiliger en productiever maken.”

Met Citrix Remote PC Access kunnen IT-organisaties snel en eenvoudig een volledige virtuele desktopervaring opzetten voor werknemers door een kleine client (VDA) te installeren. Hiermee kunnen medewerkers veilig en op vrijwel ieder apparaat thuiswerken, zonder dat een VPN nodig is. Remote PC Access ondersteunt ook geavanceerde beveiligingsmaatregelen zoals meerfactorauthenticatie.

Remote PC Access was al onderdeel van Citrix Virtual Apps and Desktops Advanced/Premium en Citrix Workspace Premium Plus, maar is nu ook beschikbaar in Citrix Virtual Desktops Essentials en Citrix Virtual Desktops Service. Citrix Virtual Desktops Service ondersteunt Remote PC Access voor fysieke desktops én virtuele desktopinfrastructuren, zowel op locatie als in public clouds. Citrix Virtual Desktops Essentials Service, een maandelijkse dienst die beschikbaar is op de Azure Marketplace, maakt Remote PC Access mogelijk voor op Azure gehoste virtuele desktops.

Lees hier meer over hoe Remote PC Access als simpel, veilig en betrouwbaar alternatief voor VPN uw medewerkers optimaal laat werken en bedrijfsnetwerken en -informatie veilig houdt.

Voor meer informatie:
Naomi van Duin
citrix@yellow-communications.com