Eenvoudig te installeren sensor zorgt voor energiebesparing, meer comfort en veiligheid in huis

Powermanagementbedrijf Eaton introduceert vandaag het xComfort deur-/venstercontact dat automatisch signaleert of ramen en deuren in huis geopend of gesloten zijn. Deze nieuwe sensor is onderdeel van de eenvoudig te installeren, serie draadloze xComfort huisautomatiseringsproducten. Het slimme deur-/venstercontact helpt bewoners bij het besparen van energie en zorgt voor meer gemak en veiligheid in de woning.

De nieuwe sensor vormt een logisch onderdeel van een slimme woning en biedt installateurs zo een welkome aanvulling op hun smart home producten en dienstverlening. Het nieuwe xComfort deur-/venstercontact kan als zelfstandige sensor registreren of een deur of raam geopend is. Bewoners kunnen daar bijvoorbeeld de verwarming van de woning op aanpassen, of schade voorkomen bij het neerlaten van rolluiken. Bovendien zien bewoners direct, als ze het huis willen verlaten, of ramen en deuren gesloten zijn en krijgen ze een waarschuwing als ramen en deuren in hun afwezigheid geopend worden. In een huisautomatiseringssysteem kan de sensor ook functies aansturen, zoals verlichting, verwarming en ventilatie.

Eenvoudige installatie en opname in smart home oplossing

De installatie van het xComfort deur-/venstercontact is erg eenvoudig met de meegeleverde tape strips en schroeven. Installateurs kunnen de sensoren eenvoudig opnemen in de totaaloplossing voor woningautomatisering. Het contactdeel en het contradeel (magneet) zijn zeer compact en slank (slimline) uitgevoerd, waardoor ze niet opvallen in de huiselijke omgeving. Het xComfort deur-/venstercontact is verkrijgbaar in vier kleuren, die passen in elke inrichting van een nieuwe of bestaande woning. De sensor wordt gevoed door een standaard CR2 3V-batterij met een geschatte levensduur van vijf jaar. Dit biedt grote flexibiliteit in de montage.

Ingmar de Winter, Field Product Manager bij Eaton, over de voordelen voor installateurs van dit nieuwe product: “Dankzij de eenvoudige installatie en de lange levensduur van de batterij is het xComfort deur-/venstercontact voor installateurs een duurzame en klantvriendelijke oplossing en voor eigenaren een praktische en toekomstbestendige toevoeging aan hun slimme woning. De sensor draagt direct bij aan energiebesparing, meer comfort en veiligheid in huis.”

Over xComfort

xComfort is een draadloos besturingssysteem voor de elektrotechnische installatie in woningen en kleine bedrijfsgebouwen. Met dit draadloze besturingssysteem zijn vele toepassingen te realiseren, zoals het schakelen en dimmen van verlichting, in- en uitschakelen van apparaten, het op- en neerlaten van rolluiken, alarmeringen, het regelen van verwarming en/of ventilatie. Het aansturen kan gebeuren via draadloze sensoren (wandschakelaars, afstandsbediening, temperatuursensoren, de smartphone of tablet) en zogenaamde actoren. xComfort vereenvoudigt en versnelt de installatie in woningen en (kleine) bedrijfsgebouwen en levert tegelijkertijd een aanzienlijke kostenbesparing op. Meer informatie op www.xcomfort.nl

Voor meer persinformatie:
Nicole Lemmen
eaton@yellow-communications.com