Ruim 13 jaar geleden startte ik mijn ondernemersreis en de afgelopen jaren heeft het reisprogramma steeds meer vorm gekregen. De laatste maanden stonden in het teken van de reis die ik met het Yellow team wil maken richting 2020. We weten als team inmiddels goed waar we tegen die tijd willen staan. We weten hoe we er moeten komen en ook dat we daar hard voor moeten werken. Ik heb er in ieder geval heel veel zin in en neem graag iedereen mee naar onze bestemming. Twee cliffhangers: Yellow heeft nu meerdere stuurvrouwen aan boord en één iemand stapt eventjes uit om te genieten van het uitzicht.

De reis begon dus in 2005 als een solotrip. Sindsdien is Yellow hard gegroeid en zijn er gelukkig veel mensen reisgenoot geworden. Vandaag de dag werk ik met een heerlijk en hardwerkend team bestaande uit 10 vaste medewerkers en 2 vaste freelancers die voelen als collega’s, met interessante, tevreden klanten en veel mooie projecten en pitches in de planning. Yellow is een solide PR- en communicatiebureau en co-branded partner van Hotwire, een internationaal communicatienetwerk. En we hebben een duidelijke visie en ambitie. 

Van A naar B

Waarheen ik met Yellow op reis ga? In 2020 willen we een bekend en gerespecteerd geïntegreerd PR- en communicatiebureau zijn, een vaste waarde in de Nederlandse Top 5, met een hecht team van 15-20 medewerkers en een breed portfolio aan diensten en klanten. De eerste grote stappen zijn de afgelopen jaren al gezet en nu komt de bestemming echt goed in zicht. Ik ben heel blij dat mijn team, onze klanten, partners en ons netwerk mij op deze reis vergezellen.

Die ambitieuze doelstellingen vragen ook om versterking van het leiderschap. Sinds deze maand hebben Marjolein en Majoy zich dan ook bij mij gevoegd in het leiderschapsteam. Marjolein werkt al sinds 2008 bij Yellow, Majoy is er sinds 2014. Ze weten precies wat onze kracht is en waar we naartoe gaan. Na 13 jaar als enige kapitein is het heel prettig om gezelschap in de stuurhut te hebben! 

Als de automatische piloot dreigt

Reizen doe je om ergens aan te komen. Maar de reis zelf is ook waardevol. Als je maar blijft gaan, mis je soms een belangrijk deel van het plezier. De automatische piloot dreigt. Ik stap daarom heel even uit. Om nog eens stil te staan bij de mijlpalen en de leerpunten en daar waar we nu staan. Uit te rusten van de trip tot nu toe. En om te genieten van het prachtige uitzicht. Van 1 juli tot 1 oktober neem ik een korte sabbatical. Even uit de dagelijkse drukte om daarna weer met een frisse blik naar mezelf en het bureau te kunnen kijken. Ik vind – ik zeg het maar eerlijk – dat ik dat verdiend heb. Ik kijk ernaar uit om drie maanden lang vooral tijd te besteden aan mezelf, aan mijn dochter en de lieve familie en vrienden om me heen. Tegelijkertijd kijk ik nu al uit naar het vervolg van onze reis. Ik weet heel zeker dat we met onze klanten en team onder aanvoering van ons driemanschap een prachtige toekomst tegemoet gaan!