“Laat ik maar gelijk met de deur in huis vallen: ik zou dolgraag bij Yellow Communications willen werken…” luidde de eerste zin van mijn sollicitatiebrief. Dat dit tijdens mijn eerste weken ook daadwerkelijk zou gebeuren (onmiddellijk aan het werk gezet worden), daar had ik mij niet op voorbereid. Ik dacht dat mij een lang inwerkproces te wachten stond. Maar nee: huppakee en gaan met die banaan. Wat een fijne werksfeer, motivatie en samenwerking in het team. Na mijn eerste week werd het gelijk duidelijk: hier zit ik voorlopig op mijn plek.

Tijdens het solliciteren naar een nieuwe baan begon ik het wat somber in te zien.  Sollicitatieprocedures duurden erg lang, respons op een sollicitatiebrief kwam pas een paar weken later met de mededeling dat de eerste sollicitatierondes inmiddels hadden plaatsgevonden, of er werd gewoon niet gereageerd. Uhh, oké? Hoe leuk is het dan om op maandag een kennismakingsgesprek te hebben, op dinsdag een tweede gesprek en op woensdag te horen dat je bent aangenomen? Want zó kan het ook!

Bij Yellow Communications had ik het gelijk door: de vaart zit erin. Dat merkte ik niet alleen tijdens het sollicitatieproces, maar ook bij het inwerken. Tijdens mijn eerste dagen werd ik vol enthousiasme meegenomen door collega’s die met alle geduld mijn vragen beantwoordden. Om meer te weten te krijgen over de branche waarbinnen Yellow Communications zich bevindt, kon ik wel even kennis maken met verschillende IT-, marketing en financiële magazines die beschikbaar zijn op kantoor. Dat waren er gelukkig maar een stuk of zes… kasten vol.

Volgepompt met energie en ambitie om de beste strategie voor de klant te verwezenlijken, namen mijn collega’s mij mee in de verschillende projecten die nu lopen. Niet zo gek dat ik nog veel te leren had, want man, wat staat er een hoop te gebeuren. Maar met zoveel positiviteit en samenwerking op de werkvloer kan het waargemaakt worden. Geen grijze muis gebeuren hier, want er is ook altijd tijd voor de flauwe, maar hilarische grappen van Tijs.

Mijn eerste weken waren al aardig druk. Zo heb ik mij beziggehouden met het maken van perslijsten, versturen van persberichten, bijhouden van coverage, kennismaken met journalisten, doornemen van activiteitenoverzichten om maar een beetje inzicht te krijgen in de lopende projecten van klanten en nog een hoop andere dingen.

Vanwege de zomervakantie die net is begonnen, is de rust op kantoor iets meer teruggekeerd. Dat geeft mij tijd om mij meer in te lezen in de klanten en media. Want natuurlijk is het van belang om goed te weten wat onze klanten allemaal doen. Alsnog staat er genoeg te gebeuren en zijn er daarbij veel taken die uitgevoerd kunnen worden. Ik bereid mij al voor op een pers-event dat georganiseerd moet worden, een onderzoek dat we gaan uitvoeren en een nieuwe klant voor wie ik op het account mag werken. Erg leuk om dat van begin af aan mee te gaan maken.

Inmiddels zijn we zes weken verder. Iedere dag leer ik nieuwe dingen. Het PR- en communicatiewereldje bevalt mij wel. Met zulke leuke collega’s en dito werksfeer kan dat niet anders. We werken toch wel bij het leukste bedrijf van allemaal!

Geloof je mij niet? Kom dan eens langs voor een kop koffie!