PA Consulting, de internationale innovatie- en transformatieconsultant, kondigt aan dat ze in 2019 een recordomzet van £500 miljoen hebben geboekt. Dit is een stijging van 10 procent vergeleken met 2018. De groeistrategie van PA heeft voor een sterke positionering gezorgd, waardoor ze bovengemiddeld konden presteren. PA verwacht hierdoor binnen vijf jaar hun resultaten te verdubbelen.

Een succesvol partnerschap met The Carlyle Group, de investeringsfirma die in 2015 een belang van 51% in PA verwierf, heeft PA in staat gesteld hun end-to-end innovatiediensten te versterken door een aantal gespecialiseerde consultancybureaus over te nemen. Tussen 2017 en 2019 kocht PA het in consumentengedrag gespecialiseerde Sparkler, het digitale experience- en designbureau We Are Friday en luchtvaartconsultant Nyras. In de VS verwierf PA Essential Design, dat zich richt op innovatiestrategie en productontwerp, en de groeistrateeg 4iNNO.

Als gevolg van de sterke bedrijfsresultaten heeft de raad van bestuur besloten om de opties voor een nieuwe investeringscyclus te verkennen. De eerste fases van dit proces zijn in gang gezet. De voorkeur gaat uit naar investeringen in een vergelijkbare Private Equity-structuur. Dit stelt PA in staat om onafhankelijk te blijven als adviesbureau, om geweldige resultaten te blijven leveren voor klanten, en om goede carrièremogelijkheden aan medewerkers te bieden.

Alan Middleton, PA Consulting’s CEO: “PA heeft een heldere missie en een bewezen reputatie als het aankomt op bovengemiddelde groei. We zijn perfect gepositioneerd om onze ambitieuze groeiplannen waar te maken, door innovatie bij onze klanten én onze medewerkers te blijven stimuleren.”

Voor meer informatie:
Karin van Geelen
paconsulting@yellow-communications.com