Er is een nieuwe generatie opgestaan. Een generatie die, zo blijkt uit recent onderzoek van Yellow Communications en Hotwire, zijn telefoon of tablet belangrijker vindt dan huisdieren en speelgoed. Bovendien geven ouders aan dat deze kinderen hen al op achtjarige leeftijd voorbijstreven op het gebied van kennis van technologie. Deze Generatie Alpha-kinderen (geboren na 2010) zijn de hele dag online. Toch lukt het bedrijven niet om contact met ze te krijgen. Want hoe bereik je als marketeer deze eerste generatie die al in de luiers een tablet in de hand gedrukt krijgt?

In ons eerste onderzoek naar deze nieuwe consumentengeneratie lieten we het al zien: Generatie Alpha heeft een korte spanningsboog. Het is dus belangrijk om content aan te bieden die niet te lang duurt, of écht tot hun verbeelding spreekt. Bedrijven komen niet langer weg met holle marketingboodschappen: een product moet een toegevoegde waarde leveren aan de Alpha. Een reep chocolade moet niet alleen een vreetbui bevredigen, maar tegelijkertijd duurzaam geproduceerd worden.

Als bedrijf kun je voor influencer marketing kiezen, maar via welk kanaal laat je de influencer de beoogde doelgroep benaderen? Ga je traditionele sociale media inzetten, zoals Facebook, Instagram en Twitter? Trek je daarmee echt de aandacht van de Alpha? Je zou je beter kunnen focussen op influencers die hun doelgroep benaderen via nieuwe media zoals Tik Tok, Tumblr en Snapchat.

Door bijvoorbeeld advertentieruimte in te kopen op Snapchat, bereik je Generatie Alpha sneller dan door advertentieruimte in te kopen op Facebook, waar voornamelijk de ouders van Generatie Alpha zich bevinden. Snapchat biedt horizontale video’s aan, in tegenstelling tot de verticale Facebookverhalen en Instagram stories van nu. Bovendien combineert Snapchat Augumented Reality (AR) en Artificial Intelligence (AI), door de gebruiker een lens te laten gebruiken die gezichtsvervormer, stemvervormer én filter in één samen laat komen. Zo trek je niet alleen de aandacht van de gebruiker, maar geef je jouw bedrijf letterlijk een eigen ‘gezicht’. Kinderen maken ontzettend veel gebruik van de lenzen met stemvervormer en sturen ‘Snaps’ naar elkaar met jouw boodschap en/of merknaam. Op die manier verspreid je jouw verhaal zonder holle marketingtaal te gebruiken. Je geeft Generatie Alpha een ‘cadeautje’ en plukt daar zelf de vruchten van.

Om de volgende generatie te bereiken, moeten we de traditionele middelen loslaten en ons gaan verdiepen in de nieuwe middelen, zoals Snapchat, Tik Tok of Tumblr. Dit zijn voor nu de meest aansprekende platformen voor Generatie Alpha. Een generatie die opgroeit in een wereld vol technologische ontwikkelingen, steeds handiger wordt met technologie, snel denkt en snel uitgekeken is. Doordat ze hun interesses kunnen filteren, is het extra belangrijk om een korte, aantrekkelijke campagne op één van de op dat moment meest populaire platformen te hebben. Dit levert je in de toekomst het meest op.

Meer weten over Generatie Alpha? Bezoek op 1 november ons event ‘Generatie Alpha en de invloed op communicatie‘!