Nieuwe platformintegratie verbetert transparantie en juistheid van data

Workiva (NYSE:WK), marktleider op het gebied van connected reporting en compliance cloudoplossingen, en BlackLine, Inc. (NASDAQ:BL), leider op het gebied van software voor accountingautomatisering, kondigen vandaag een platformintegratie aan. Deze samenwerking helpt gezamenlijke klanten bij het stroomlijnen van hun financiële rapportageprocessen. Dankzij de integratie kunnen gebruikers data naadloos verbinden en overzetten van en naar de twee verschillende platforms. Hierdoor besparen ze tijd en verkleinen ze diverse risico’s, omdat data accurater en transparanter wordt in het gehele record-to-report proces.

“Een groot deel van onze klanten maakt gebruik van BlackLine voor balansafstemmingen en andere processen die nodig zijn om het financiële afsluitproces succesvol af te ronden. Vervolgens gebruiken ze Workiva voor rapportages en compliance,” zegt Mike Rost, vice president partners & alliances bij Workiva. “Dankzij deze nieuwe integratie profiteren onze gezamenlijke klanten van verbeterde transparantie en wordt het vertrouwen in de data die zij rapporteren vergroot.”

Workiva en BlackLine zijn door Gartner beide benoemd in het 2018 Magic Quadrant for Cloud Financial Close Solutions.*

“Duizenden toonaangevende financiële- en accountancyteams over de hele wereld maken gebruik van BlackLine voor uitgebreide mogelijkheden op het gebied van balansafstemming en financiële processen. Daarnaast werken ze met Workiva voor betrouwbare, verbonden rapportages,” zegt Michael Otto, vice president global strategic alliances bij BlackLine. “We geloven dat we onze klanten door deze samenwerking toegevoegde waarde kunnen bieden door ze een heel nieuw niveau van controle, transparantie en nauwkeurigheid te bieden.”

De integratie is per direct beschikbaar en wordt gepresenteerd op het Workiva Amplify evenement voor gebruikers van Workiva. Dit evenement vindt plaats van 9 tot 11 september in Dallas, Texas. De samenwerking wordt tevens toegelicht op de InTheBlack gebruikersconferentie van BlackLine in Los Angeles, Californië, van 16 tot 19 september.

*Workiva and BlackLine worden beide genoemd als Leaders in the Magic Quadrant for Cloud Financial Close Solutions, John Van Decker, Christopher Iervolino, 26 July 2018.

Gartner Disclaimer: Gartner beveelt geen leverancier, product of dienst in zijn onderzoekspublicaties aan, en adviseert technologiegebruikers niet om alleen die leveranciers met de beste beoordelingen of andere aanduidingen te selecteren. De onderzoekspublicaties van Gartner bestaan uit de meningen van Gartners onderzoeksorganisatie en mogen niet worden beschouwd als feitelijke constateringen. Gartner verwerpt alle garanties, expliciet of impliciet, in relatie tot dit onderzoek, inclusief de garanties over verkoopbaarheid of gebruik voor een bepaalde toepassing.

Voor meer persinformatie:

Karin van Geelen
workiva@yellow-communications.com