Bij Yellow volgen we de ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus op de voet. In het kader van de richtlijnen van het RIVM werken onze collega’s zoveel mogelijk thuis. Het welzijn van onze mensen heeft onze hoogste prioriteit, evenals onze toewijding om ervoor te zorgen dat onze klanten nog steeds optimaal gebruik kunnen maken van onze dienstverlening.

Omdat we al jaren een flexibel werkbeleid hanteren waarbij medewerkers zelf kunnen kiezen waar ze werken, is deze overstap naar volledig digitaal werken soepel verlopen. Alle meetings met klanten, partners en collega’s vinden via tele- en videoconferenties plaats.

Verbinding is één van onze kernwaarden. Hoewel dat gezien de huidige omstandigheden een grote uitdaging is, zetten we alles op alles om dat gevoel te waarborgen. Dat doen we als team door bijvoorbeeld ’s morgens gezamenlijk met een kop koffie voor de webcam met elkaar een stand-up te doen. Voor klanten betekent dit dat we meetings zoveel mogelijk telefonisch en met video door laten gaan, zodat we met elkaar in contact blijven en zo, ondanks de situatie, de hoogste kwaliteit dienstverlening kunnen bieden.